19.2 C
Lloret de Mar
Nou institut Sant Quirze

Un total de 5.379 alumnes han tornat a les aules a les escoles i instituts de Lloret de Mar

La principal novetat d'aquest curs és la posada en marxa del nou institut Sant Quirze, que comença a caminar en mòduls prefabricats.

Nou institut Sant Quirze

Darreres Notícies

Les escoles i instituts ja han tornat a ple rendiment avui, després de les llargues vacances d’estiu. A Lloret, són un total de 5.379 estudiants, entre els 3.162 alumnes de les escoles i els 2.217 dels instituts.

Malgrat haver estat més de dos mesos sense anar a classe, a molts infants se’ls ha fet curt i haurien preferit quedar-se a casa descansant. Amb el que tots coincideixen és en l’alegria de poder retrobar-se amb les amistats.

La principal novetat d’aquest curs és la posada en marxa del nou institut Sant Quirze. De moment, ha començat a funcionar en mòduls prefabricats, al costat d’on està previst construir l’edifici definitiu. Recordem que aquests mòduls havien d’ubicar-se al passeig de Cúllar, però un informe de l’ACA ho va desaconsellar i finalment s’ha muntat a Sant Quirze mateix. El regidor d’Educació, Francisco Pastor, ha explicat que les obres de l’equipament definitiu depenen de la Generalitat i encara no se sap quan començaran.

Una de les aules de l’Institut Sant Quirze

El regidor ha volgut remarcar que les condicions d’aquests mòduls prefabricats són molt bones i assegura que els alumnes hi estaran molt bé. A més, ha posat de relleu la bona feina feta pel nou equip directiu i el conjunt del professorat, que plegats han apostat per aquest nou projecte.

L’Institut Sant Quirze comença a caminar amb dues aules de primer d’ESO. Compta amb 47 alumnes matriculats, que provenen de les diferents escoles de Lloret, i ajudarà a reduir la massificació. Per la seva banda, l’Ajuntament seguirà reclamant un nou institut escola per poder reduir la massificació també a infantil i primària.

El regidor ha aprofitat l’entrevista a la ràdio per felicitar tots els docents que han consolidat les seves places amb les últimes oposicions i ha desitjat molta sort als que faran l’examen aquest curs.

D’altra banda, en matèria d’educació, també cal destacar que al llarg de l’estiu, l’Ajuntament ha invertit més de 134.000 euros en obres als centres. En concret, s’han fet 64 actuacions, amb l’objectiu de millorar la seguretat i el confort dels treballadors i usuaris d’aquests equipaments.

La nova pèrgola de l’escola Àngels Alemany (Ajuntament de Lloret de Mar)

Les obres de millora, detallades, són:

Escola Pompeu Fabra: construcció d’un jardí vertical artificial i l’adequació de la jardineria del pati infantil. Així com també s’han fet diverses obres de millora a les instal·lacions del centre com el pintat d’un tancat, s’han canviat persianes i s’han substituït alguns vidres. El cost de les obres que s’hi han fet pugen a 30.241,95 euros.

Escola Esteve Carles: en aquesta escola s’han canviat mampares, s’han renovat els lavabos, s’hi ha instal·lat una vela per fer ombra, s’han renovat els paviments de les dutxes que estaven en molt mal estat i s’han portat a terme diverses obres de manteniment com són reparació de rajoles en mal estat, reparar reixes o substitució de vidres trencats. El cost total d’aquestes obres ha estat de 6.519,91 euros.

Escola Pere Torrent: En aquesta escola s’hi han portat a terme diverses actuacions de manteniment i reparació com la instal·lació d’antipicadits a la porta infantil, s’han canviat les portes d’accés al menjador, s’han pintat columnes i s’ha ampliat el despatx de direcció. En el porxo s’hi han instal·lat sensors de llum, s’han revisat els lavabos i en el soterrani s’hi ha posat una porta d’emergència i s’hi han reparat les humitats que hi havia. Tot plegat ha comptat amb un pressupost de 10.980 euros. I

Escola Àngels Alemany: aquesta escola té una nova pèrgola en el pati que s’ha construït aquest estiu. La seva instal·lació i l’adequació del terreny ha suposat una inversió de 18.071,13 euros.

Llar d’infants Lola Anglada: la partida més elevada ha estat per la llar Lola Anglada que ha necessitat aquest estiu que es canviés el paviment del porxo i s’ha pintat el sostre, s’han substituït finestres i claraboies, s’ha instal·lat un nou rètol, s’han canviat totes les reixes i s’han comprat jardineres de fusta amb rodes. Tot plegat ha comptat amb un pressupost de 48.910,90 euros.

Llar d’infants Els Pops: en aquest centre s’ha polit i pintat el terra de la cuina i el porxo, s’hi ha instal·lat un jardí vertical artificial, s’ha pintat tota l’estructura de l’equipament, s’han renovat les fustes dels bancs de l’entrada, s’hi ha posat una pica nova als banys i en el pati s’ha tret el pont i s’hi ha instal·lat una nova estructura que és un joc d’aigua. Les obres han comptat amb un pressupost de 20.031,49 euros.

spot_img

El + Vist