17.4 C
Lloret de Mar

Una 30a d’establiments ofereixen un menú de ‘Cuina dels Americanos’ coincidint amb la Fira

Són 21 receptes elaborades per la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Arxiu. La iniciativa es presenta avui, a les 19 hores, a la Casa de la Cultura.

Darreres Notícies

Després que aquest dijous s’hagi inaugurat formalment la Fira dels Americanos, Lloret de Mar se submergeix fins diumenge en aquest esdeveniment, on es fa una mirada al passat indià de la vila. Hi haurà de tot: mercat, concerts, xerrades, visites guiades i animació. Consulta el programa d’activitats a la pàgina web de l’Ajuntament.

servicios profesionales jimenez

Una de les novetats d’aquesta edició és la gastronomia. Prop d’una 30a d’establiments oferiran els plats de l’anomenada Cuina dels Americanos. Hi ha fins a 21 receptes, a partir d’un treball elaborat per la Fundació Alícia.

L’entitat ha buscat personatges de Lloret que al segle XIX van anar a fer les Amèriques, i a partir del seu relat ha creat els plats que a l’època es cuinaven a dalt del vaixell, com el pollastre amb salsa de taronja o la llagosta amb xocolata. Joan Ribas, de la fundació, destaca que Lloret es converteix així en un destí pioner en crear un receptari de cuina indiana.

L’alcalde en funcions, Jaume Dulsat, destaca que aquesta cuina indiana ajuda a Lloret a posicionar-se com a destinació.

Aquest receptari l’ha elaborat la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l’Arxiu, a partir de l’encàrrec que li va fer Lloret Turisme. Compten amb el suport del sector, és a dir, de restauradors i hotelers.

Els plats es podran tastar en diferents establiments, així com el daiquiri que va perfeccionar el lloretenc Constantí Ribalaigua, al llarg de la Fira dels Americanos.
Tot plegat s’explicarà amb detall en la conferència de la Fundació Alícia. Serà aquesta tarda, a partir de les set, a la Casa de la Cultura.

spot_img

El + Vist