Dissabte, 27 febrer 2021
9.5 C
Lloret de Mar

Una 30a d’establiments ofereixen un menú de ‘Cuina dels Americanos’ coincidint amb la Fira

Són 21 receptes elaborades per la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Arxiu. La iniciativa es presenta avui, a les 19 hores, a la Casa de la Cultura.

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Després que aquest dijous s’hagi inaugurat formalment la Fira dels Americanos, Lloret de Mar se submergeix fins diumenge en aquest esdeveniment, on es fa una mirada al passat indià de la vila. Hi haurà de tot: mercat, concerts, xerrades, visites guiades i animació. Consulta el programa d’activitats a la pàgina web de l’Ajuntament.

Una de les novetats d’aquesta edició és la gastronomia. Prop d’una 30a d’establiments oferiran els plats de l’anomenada Cuina dels Americanos. Hi ha fins a 21 receptes, a partir d’un treball elaborat per la Fundació Alícia.

L’entitat ha buscat personatges de Lloret que al segle XIX van anar a fer les Amèriques, i a partir del seu relat ha creat els plats que a l’època es cuinaven a dalt del vaixell, com el pollastre amb salsa de taronja o la llagosta amb xocolata. Joan Ribas, de la fundació, destaca que Lloret es converteix així en un destí pioner en crear un receptari de cuina indiana.

L’alcalde en funcions, Jaume Dulsat, destaca que aquesta cuina indiana ajuda a Lloret a posicionar-se com a destinació.

Aquest receptari l’ha elaborat la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l’Arxiu, a partir de l’encàrrec que li va fer Lloret Turisme. Compten amb el suport del sector, és a dir, de restauradors i hotelers.

Els plats es podran tastar en diferents establiments, així com el daiquiri que va perfeccionar el lloretenc Constantí Ribalaigua, al llarg de la Fira dels Americanos.
Tot plegat s’explicarà amb detall en la conferència de la Fundació Alícia. Serà aquesta tarda, a partir de les set, a la Casa de la Cultura.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.