9.9 C
Lloret de Mar

Una cursa amb un nen que pateix una malaltia minoritària és una de les activitats per la Marató a Lloret

Es farà a la llar d'infants Marinada. Aquests dies també es faran una ruta de Tossa a Lloret, xocolatades populars, concerts o activitats infantils, entre altres.

La Cristina Garrido i el seu fill, en Dani
La Cristina Garrido i el seu fill, en Dani

Darreres Notícies

Lloret de Mar es bolca un any més amb La Marató de TV3. El municipi acollirà fins a set actes diferents dins de la campanya, que aquest any recapta diners per a la investigació de les malalties minoritàries.

servicios profesionales jimenez

Són unes patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que cadascuna afecti molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal.

La Marató arriba aquest diumenge, 15 de desembre, al llarg de tot el dia. Una manera de col·laborar-hi és fent un donatiu al telèfon 900 21 50 50. Però, a més, aquests dies s’organitzen molts actes arreu del país.

En el cas de Lloret de Mar, la primera activitat la duran a terme demà a l’escola Pompeu Fabra i serà un mercat de Nadal.

De cara a dissabte al matí hi ha dues activitats. De deu a una, la Farmàcia Imma Espinet ha preparat una xocolatada popular, per un donatiu d’un euro. I de deu a dues, hi haurà muntat un parc d’inflables al gimnàs Budha Jump, on els petits podran gaudir de llits elàstics i d’un taller de cuina. El preu va dels 5 als 9 euros i la meitat es destinaran a la Marató, tal com ha explicat Ksenia Petrova.

Diumenge, el mateix dia de la Marató, també hi ha diverses activitats programades. Per exemple, el Centre Excursionista prepara una ruta per la costa de Tossa a Lloret. Una activitat que, segons el president, Marco Ramírez, l’any passat va funcionar molt bé i, de fet, aquest any també ha estat un èxit d’inscripcions. La sortida serà a les set del matí des de les pistes d’atletisme i s’anirà en autocar fins a la terminal de Tossa. El recorregut és de 13 quilòmetres que es faran en cinc o sis hores i els participants han de portar l’esmorzar. Els 10 euros de la inscripció van per la Marató.

Programa d’activitats a Lloret amb motiu de La Marató de TV3

També diumenge, hi haurà una cursa i xocolatada a la llar d’infants Marinada. El protagonista serà en Dani, un nen que pateix una malaltia minoritària: la síndrome d’Angelman. És una patologia neurogenètica que es caracteritza per un endarreriment en el desenvolupament de la persona. La seva mare, Cristina Garrido, explica que ell presidirà la cursa i la resta de participants el seguiran per ser conscients de l’esforç que representa per ell poder-se desplaçar. La cita amb la Marinada és a les dotze del migdia.

Dins dels actes de la Marató, diumenge a la tarda també s’han programat un concert de Nadal de la coral Tot Cor del Casal Municipal de la Gent Gran i una ballada de country a l’hotel Guitart Central Park.

Qui també col·labora amb la Marató cada any és la Piscina. El director, Ricard Salinas, explica que hi ha diferents maneres de fer una aportació fins diumenge 22.

A més, dissabte 21 de desembre la Piscina celebra el seu 5è aniversari amb una jornada de portes obertes i també recaptarà diners per la Marató, a banda de fer un petit reconeixement als usuaris més veterans.

També coincidint amb el cinquè aniversari, la Piscina ven unes polseres i la recaptació anirà per la Marató. I una altra manera de col·laborar amb la campanya solidària és participant a les activitats de tennis i pàdel que es faran diumenge 22 de desembre amb el Club de Tennis.

spot_img

El + Vist