11.1 C
Lloret de Mar

Una quinzena d’activitats solidàries a Lloret de Mar, amb motiu de La Marató de TV3

Les activitats van començar el passat cap de setmana i s'allarguen fins al 22 de desembre.

La Marató de TV3 a Lloret
La Marató de TV3 a Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar es bolca, un any més, amb la Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties minoritàries. Des del passat cap de setmana fins el 22 de desembre, es duen a terme una quinzena d’activitats solidàries, com tornejos esportius, un mercat de Nadal, xocolatada, caminades, concerts, curses, country, pessebre, sardanes i altres danses.

Les propostes van a càrrec de les escoles de Lloret, d’entitats i clubs esportius, de botigues i restaurants, i també de diferents departaments com el Casal de la Gent Gran o l’Oficina de Català. La finalitat és recaptar diners per a les malalties minoritàries. El regidor Cristian Fernández destaca que és un goig poder comptar amb totes les entitats perquè vol dir que hi ha voluntat de que cada any La Marató sigui una part destacada de la temporada nadalenca”.

A banda de les activitats, també s’han col·locat guardioles solidàries a diferents botigues perquè tothom que ho vulgui pugui fer les seves aportacions. El regidor explica que “qualsevol tipus d’acció o cèntim és benvinguts, no només a través de les activitats sinó també amb les guardioles”.

Programa d’activitats a Lloret amb motiu de La Marató de TV3

Al web de l’Ajuntament es pot consultar el programa d’activitats que s’han programat aquests dies amb motiu de La Marató de TV3, que destina els seus esforços a les malalties minoritàries. Són unes patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que cadascuna afecti molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal.

La Marató arriba aquest diumenge, 15 de desembre, al llarg de tot el dia. Una altra manera de fer l’aportació a les malalties minoritàries és trucant al telèfon 900 21 50 50.

spot_img

El + Vist