17.8 C
Lloret de Mar

Una vintena d’esportistes amb discapacitat intel·lectual porten la torxa dels Special a Lloret

Aquest dimarts a la tarda, els carrers de la vila han acollit la passada de la torxa, amb la col·laboració de regidors i esportistes locals.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha vist passar pels seus carrers una torxa d’il·lusions, sentiments i voluntat, la dels Special Olympics.

servicios profesionales jimenez

Aquest dimarts a la tarda, els carrers de la vila han acollit la passada de la torxa, un dels actes previs a la competició que es durà a terme del 4 al 7 d’octubre a La Seu d’Urgell i Andorra La Vella.

Els protagonistes han estat una vintena d’esportistes amb discapacitat intel·lectual. Han comptat amb l’acompanyament de diferents regidors de l’ajuntament i esportistes locals com el futbolista del Girona Marc Muniesa, els atletes Àngel Mullera, Jonathan Romeo i Laia Prieto, la patinadora Clàudia Terrades, el triatleta Rubén Aragón i el jove futbolista del cadet del Barça, Miki Juanola.

Plegats han recorregut els carrers del nucli antic, des de la plaça Pere Torrent a la plaça de la Vila, on s’ha encès el peveter amb el foc de la torxa. L’alcalde, Jaume Dulsat, agraeix la presència d’aquests esportistes lloretencs i considera que és important que participin en aquests actes.

Durant els parlaments, un dels lemes més repetits ha estat “caminem junts”, un dels valors que es volen transmetre amb aquests jocs, segonsel president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

Àngel Mullera col·laborant amb els Special Olympics

L’onzena edició dels Special Olympics preveu reunir prop de 3.000 persones, entre esportistes, tècnics, voluntaris i acompanyants, tal com ha explicat la presidenta d’ACELL, la federació catalana d’esports per a disminuïts psíquics, Marina Gómez.

Els Special Olympics compten amb el suport d’Aspronis. Una de les entitats que forma part de la fundació és el Club Esportiu El Vilar. El seu president, Xavier Manresa, destaca que treballen al llarg de l’any per donar una feina als seus membres, facilitar la seva independència i potenciar la pràctica esportiva en diferents modalitats.

Lloret de Mar té un lligam especial amb els Special Olympics. Recordem que la vila va ser la seu, l’any 2006, de la vuitena edició d’aquests jocs.

spot_img

El + Vist