7.3 C
Lloret de Mar

Una xerrada sobre ‘heràldica cívica’, aquest vespre al Club Marina Casinet

Armand de Fluvià i Escorsa és el ponent. Professor de Genealogia, Heràldica i Nobiliària, vinculat a Lloret com a estiuejant, als anys ’60 va estar excavant el castell de Sant Joan.

Armand de Fluvià, a la dreta, en un debat a l'Ateneu Barcelonès
Armand de Fluvià, a la dreta, en un debat a l'Ateneu Barcelonès

Darreres Notícies

Xerrada aquest vespre al Club Marina Casinet. Han convidat Armand de Fluvià i Escorsa, que pronunciarà una conferència sobre ‘L’heràldica cívica a la comarca de la Selva’. L’objectiu és intentar explicar el significat que tenen escuts, com el de Lloret. Sovint, els motius que contenen revelen l’origen feudal d’una vila.

servicios profesionales jimenez

Joan Domènech, president del Casinet, explica que “en el cas de Lloret, la corona mural que hi ha a sobre de l’escut vol dir que és una vila, un poble”.

Cal destacar el perfil del ponent. Professor de Genealogia, Heràldica i Nobiliària, vinculat a Lloret com a estiuejant, als anys ’60 va estar excavant el castell de Sant Joan. Armand de Fluvià i Escorsa és membre de moltes institucions d’aquesta especialització a Europa i Amèrica del Sud, ha fet de mediador amb famílies nobles perquè cedissin la seva documentació als arxius, i ha rebut la Creu de Sant Jordi així com la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona.

 

La xerrada amb Armand de Fluvià i Escorsa és avui al Casinet i comença a les 8 del vespre. A banda d’altres conferències i sortides, el club celebrarà l’assemblea de socis el proper 13 de març, amb la idea de renovar la junta.

spot_img

El + Vist