18 C
Lloret de Mar

Víctor Amela presentarà a Lloret ‘Si yo me pierdo’, que repassa el pas de Lorca per Cuba

La presentació és demà divendres, a les 18 hores, a la llibreria Gallissà, on es presentarà també una exposició fotogràfica d'Albert Navarro i l'actor Joan Pau Romaní farà una lectura de poemes.

Víctor Amela (Ideal)
Víctor Amela (Ideal)

Darreres Notícies

El reconegut periodista i escriptor Víctor Amela serà aquest divendres a Lloret de Mar per presentar el seu nou llibre, titulat Si yo me pierdo: “Oh Cuba!” Los 98 días más felices de la vida de Lorca.

servicios profesionales jimenez

El mateix Víctor Amela ha explicat que en saber que Lorca havia estat a Cuba va voler saber de primera mà què havia fet exactament el poeta durant aquells 98 dies.

“En aquesta novel·la podeu veure per una escletxa tot el que va fer el grandíssim poeta Federico García-Lorca a l’illa de Cuba l’any 1930”

Víctor Amela

L’escriptor ha intentat passar pels diferents llocs on va estar Lorca en el seu moment per poder veure i sentir el que va viure el poeta.

“Teatre, cocteleries, locals, el Malecón, carrers concrets on va dinar, i per la resta de l’illa, per Cienfuegos, a Matanzas… llocs espectaculars, que encara ho eren més el 1930”

Víctor Amela

La presentació es complementarà amb una exposició fotogràfica del lloretenc Albert Navarro, que porta per títol Lo prometido es duda i mostra una visió personal de la Cuba actual.

El cartell de l'exposició
El cartell de l’exposició

I, a més a més, el també lloretenc Joan Pau Romaní oferirà una lectura de poemes.

“Lorca no va escriure tant en els 98 dies que va passar a Cuba, però hi ha un poema, que es diu ‘Son’, que sí que el va escriure allà i el recitaré”

Joan Pau Romaní

L’estada de Lorca a Cuba va influir molts poetes amb qui va coincidir, a la vegada que al poeta de Granada també el van influir altres cubans.

“El pas de García Lorca per Cuba va impactar moltíssima gent, hi ha alguns poetes que van quedar molt influïts per la seva poesia i la seva persona, a la vegada que ell va estar influït per poetes cubans”

Joan Pau Romaní

La presentació del llibre de Víctor Amela s’ha programat per demà divendres, a les sis de la tarda, a l’altell de Can Gallissà, i s’amenitzarà amb la degustació del rom premium Ron7villas.

spot_img

El + Vist