7 C
Lloret de Mar

‘Vida eterna a la ciutat dels morts’, un recorregut singular pel cementiri modernista de Lloret

Aquest mes de novembre, s'ofereix aquesta visita guiada a càrrec de l'historiadora de l'art Marina Garcia (dissabtes, 11h).

La part modernista del cementiri compta amb conjunts funeraris excepcionals.
La part modernista del cementiri compta amb conjunts funeraris excepcionals.

Darreres Notícies

Tots els dissabtes de novembre s’ofereix ‘Vida eterna a la ciutat dels morts’, la visita guiada al cementiri modernista a càrrec de Lloret Turisme. La guia és Marina Garcia, historiadora de l’art, qui ofereix “un recorregut singular per les tombes i els hipogeus, per la iconografia funerària i la simbologia del món dels morts, per descobrir allò amagat”.

El cementiri modernista de Lloret de Mar es va construir amb el mecenatge de les famílies indianes de la població. Volien mostrar la seva opulència a través de la construcció de panteons encarregats a reconeguts arquitectes i escultors, com Puig i Cadafalch, Gallissà Soqué, Artigas Albertí, Bonaventura Conill, Ismael Smith o Eusebi Arnau.

La visita al cementiri amb Marina Garcia
La visita al cementiri amb Marina Garcia

Marina Garcia destaca que “és art funerari modernista per perpetuar la memòria a través de les iconografies de les tombes, no hi ha res a l’atzar, tots els símbols són un llegat”. Durant el recorregut, el públic gaudeixen d’autèntiques joies de l’art modernista amb infinitat de detalls associats a la simbologia fúnebre.

Les visites es duen a terme tots els dissabtes de novembre, a les 11h. El preu són 5 euros.

spot_img

El + Vist