17.5 C
Lloret de Mar
Jardins de Santa Clotilde (Ajuntament de Lloret de Mar)

Visites guiades i portes obertes al MOLL, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Des de divendres fins a diumenge, es podran visitar gratuïtament tots els equipaments del Museu Obert de Lloret i, a més, hi ha programades diferents visites guiades.

Jardins de Santa Clotilde (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Lloret se suma, com cada any, a les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana. Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que pretén acostar la ciutadania al patrimoni cultural d’arreu del territori.

Aquest any es commemoren els 30 anys d’organització a Catalunya d’aquestes Jornades, que es consideren l’activitat participativa més important d’Europea en relació amb el patrimoni cultural. A Lloret s’han programat diverses visites guiades als diferents equipaments del MOLL, el Museu Obert de Lloret, entre divendres i diumenge.

Cementiri modernista de Lloret.
Cementiri modernista de Lloret.

En concret, es faran visites en els horaris següents, al matí: a la masia de Can Saragossa a les deu, al Museu del Mar a dos quarts d’onze i al Turó Rodó a la una; i a la tarda: als Jardins de Santa Clotilde a les dues i al cementiri modernista a les sis.

Pel que fa a la casa indiana de Can Font, les places ja estan exhaurides. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, recorda que hi ha poques places i que l’equipament desperta molt d’interès.

“Can Font és l’única casa pública visitable indiana de Catalunya, tots els elements recorden l’època dels indians i es pot veure com vivien”

Xavi Flores

La inscripció a les visites guiades es pot fer al web de Patrimoni Cultural o trucant al Museu del Mar, al 972 36 44 54. A més, hi haurà portes obertes a tots els equipaments els tres dies.

Museu del Mar (Lloret Turisme)
Museu del Mar (Lloret Turisme)

Coincidint amb les Jornades Europees, l’Ajuntament ha fet públiques les dades del MOLL fins a 30 de setembre, en què més de 66.000 persones han passat pels diferents equipaments. Una molt bona xifra, segons Xavi Flores, sobretot tenint en compte les restriccions per la pandèmia.

“Estem molt satisfets que de mica en mica anem recuperant les xifres prepandèmiques i que hi hagi un interès permanent de conèixer el nostre patrimoni”

Xavi Flores

En tot el 2019, el MOLL va rebre més de 150.000 visites, mentre que el 2020, en plena pandèmia, van ser només 37.000.

Com és habitual, l’equipament que ha rebut més visites són els Jardins de Santa Clotilde, amb més de 50.000 persones. El segueix el Museu del Mar amb 5.000, el castell de Sant Joan amb gairebé 4.000 visitants i el poblat ibèric del Turó Rodó amb 3.000. 

D’altra banda, el regidor de Patrimoni Cultural ha fet una valoració molt positiva del fòrum de rutes culturals europees, en què els representants de Lloret van assistir com a presidents de la Ruta Europea de Jardins Històrics.

Tal com ha explicat el regidor, el fòrum es va poder celebrar en format híbrid, és a dir, mig presencial i mig telemàtic.

spot_img

El + Vist