10.7 C
Lloret de Mar

William Arias, que va ser cocteler d’El Floridita, visita Lloret de Mar

El cocteler va fer una exhibició de daiquiris a l'Hotel Delamar amb Amargura Cultura, entitat amb la qual seguirà col·laborant.

Darreres Notícies

El Floridita és un lloc màgic, on, quan entres, sembla que la Història s’hagués aturat un segle enrere. Així ho afirma el cocteler William Arias, que va treballar divuit anys i mig a la popular cocteleria cubana i que ha estat uns dies a Lloret de Mar. A través d’Amargura Cultura, William Arias va oferir una exhibició de daiquiris a l’Hotel Delamar.

servicios profesionales jimenez

William Arias reconeix que treballar a El Floridita és una de les millors experiències de la seva vida i considera que aquell local té alguna cosa de màgic.

“Quan entres és com si la Història s’hagués parat en el temps, la part estètica impressiona i el moviment amb les batidores que no paren, la gent contenta, la música en viu… El Floridita és màgic”

William Arias

A banda de ser un punt de pas obligatori per a qualsevol personalitat que viatgés a Cuba, el que més li cridava l’atenció recorda que és com el rebia la gent de fora del país quan els deia que treballava allà.

“No hi havia cap personalitat que passés per Cuba que no anés al Floridita; però a mi el que més m’impressionava és, quan sorties de Cuba, el que significava el Floridita per a la gent”

William Arias

Tant el local com el daiquiri estan molt lligats amb Lloret de Mar perquè el cocteler més reconegut que va tenir El Floridita va ser el lloretenc Constantí Ribalaigua, conegut com a Constante i considerat l’inventor del daiquiri. William Arias matisa que no el va inventar ell, però sí que el va millorar i el va convertir en el gran còctel que és avui en dia.

Però la història de Constante va molt més enllà que el daiquiri, ja que per als cubans es considera el pare de la cocteleria del país.

“Constante es coneix com el pare de la cocteleria cubana, perquè va crear molts còctels que avui encara se segueixen fent en el món”

William Arias

El daiquiri és la mescla de suc de llima, sucre, rom i gel, però, a partir d’aquí, William Arias afirma que és el còctel més versàtil que existeix.

“El daiquiri és el còctel més versàtil que existeix, el pots adaptar al que vulguis, del gust que tu vulguis”

William Arias

El cocteler cubà seguirà vinculat amb Amargura Cultura.

spot_img

El + Vist