21.7 C
Lloret de Mar
Xavier Albertí

Xavier Albertí, escollit per ingressar a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres

El lloretenc està molt content i remarca que és el primer cop que algú del món del teatre ingressa en aquesta prestigiosa institució.

Xavier Albertí

Darreres Notícies

El lloretenc Xavier Albertí serà nou membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres.

El dramaturg està molt content d’haver estat escollit per formar part d’aquesta reconeguda institució cultural i remarca que és la primera vegada que es tria algú del món del teatre.

“És la primera vegada que una persona del món del teatre entra en aquesta prestigiosíssima institució, una de les institucions literàries més importants del país”

Xavier Albertí

Per a l’acte solemne d’ingrés de l’acadèmic electe, Xavier Albertí ha preparat un discurs titulat Paraula i veritat escènica. Tot seguit, li donarà resposta, en nom de la Corporació, per l’Acadèmic Numerari Josep Ramoneda i Molins.

“És una de les meves grans obsessions, com a director escènic, trobar la veritat escènica des de la paraula, des d’un treball que passi, no tant per la situació, sinó per la paraula”

Xavier Albertí

Després de passar a formar part de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, el lloretenc participarà en les reunions on es debaten aspectes molt diversos vinculats amb la cultura, especialment la catalana.

“A l’Acadèmia es discuteixen qüestions filològiques, qüestions històriques, qüestions de protocols interns, etc.”

Xavier Albertí

L’acte solemne d’ingrés de Xavier Albertí es farà el 9 de juny, a les set de la tarda, a la seu de la institució, a la plaça Sant Just de Barcelona.

Ahir mateix, va acabar a la Sala Gran del TNC l’obra del director lloretenc Els homes i els dies, escrita per David Vilaseca amb dramatúrgia de Josep Maria Miró. A més, encara es pot anar a veure al Teatre Romea de Barcelona El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, de Josep Maria Miró, amb Pere Arquillué.

I, a més a més, aquests dies Xavier Albertí és a Madrid assajant El burlador de Sevilla, de Tirso de Molina, que s’estrenarà el 3 de juliol a l’amfiteatre del Teatre Grec, després anirà al Festival de Almagro i obrirà la temporada de la Compañía Nacional del Teatro Clásico al Teatro de la Comedia de Madrid.

spot_img

El + Vist