11.7 C
Lloret de Mar

Xavier Albertí farà a Lloret l’estrena a Catalunya de la seva última obra

'Don Ramón María del Valle-Inclán', que s'estrenarà al Teatro Español de Madrid, es podrà veure al Teatre de Lloret el 14 d'abril, dins de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Xavier Albertí, a l'esquerra, amb l'equip de l'obra (Javier Naval)
Xavier Albertí, a l'esquerra, amb l'equip de l'obra (Javier Naval)

Darreres Notícies

El Teatre de Lloret serà l’escenari de l’estrena a Catalunya de l’obra Don Ramón María del Valle-Inclán. A través de Ramón Gómez de la Serna, escrita i dirigida pel lloretenc Xavier Albertí.

servicios profesionales jimenez

El reconegut dramaturg explica que a partir de la novel·la de Gómez de la Serna ha creat un espectacle d’una hora i deu minuts on mostra un doble retrat: el del retratista i el del retratat.

“Fem una mena de joc de miralls entre qui mira i qui és mirat, com Gómez de la Serna mira a Valle-Inclán i com Valle-Inclán se sent mirat per Gómez de la Serna”

Xavier Albertí

Per a Xavier Albertí, el més interessant és que l’espectacle explica que “per escriure d’una determinada manera, s’ha de viure d’una determinada manera”. En aquest sentit, assegura que no és necessari que l’espectador conegui res de la vida i obra dels dos Ramons.

“ La història que explica l’espectacle és perfectament capaç de ser compresa amb referents i sense referents i, sobretot, el que fa és un retrat d’aquesta forma admirable d’entendre l’escriptura com una experiència de vida”

Xavier Albertí

La representació, que compta amb la interpretació de Pedro Casablanc i el pianista Mario Molina, s’inclou a la programació de Lloret, capital de la cultura catalana.

Pedro Casablank D Ramon del Valle Inclan
Pedro Casablanc (Javier Naval)

Abans, l’obra s’estrenarà al Teatro Español de Madrid. A a Albertí, però, li fa “molta il·lusió” que la primera funció a Catalunya sigui al seu poble natal.

L’espectacle està previst per al 14 d’abril, però les entrades ja estan a la venda.

spot_img

El + Vist