6.4 C
Lloret de Mar

El Xino-Xano organitza la segona tirada a l’art de l’any aquest diumenge

El primer vol està previst al voltant de les vuit del matí, mentre que la segona serà entorn les onze. Amb el peix pescat es farà un esmorzar per a tots els participants.

Tirada a l'art del gener
Tirada a l'art del gener

Darreres Notícies

Tirada a l’art, aquest diumenge. El Xino-Xano matinarà per tenir-ho tot preparat per poder fer la primera tirada al voltant de les vuit del matí, mentre que la segona està prevista per a les onze. Un membre de la penya, Carles Carbonell, ha explicat que la primera és l’autèntica, ja que l’ideal és fer-ho abans que surti el sol; però sempre ho complementen amb una més tardana perquè aplega més públic.

Per poder dur a terme aquesta activitat, el Xino-Xano fa una crida a la població, ja que és necessari comptar amb moltes mans per poder tirar l’art i per poder preparar les xarxes de cara a la segona tirada, ja que hi ha molta feina a fer.

Les tirades a l’art del Xino-Xano, que n’organitza dues cada any, pretenen reproduir aquest sistema antic de pesca, en què tothom col•labora a arrossegar la xarxa des de la sorra. Fa uns anys havia estat un dels principals mitjans de subsistència de la població; a més, era un sistema popular, en què tothom podia col•laborar de la mateixa manera.

La tirada a l’art està programada per aquest diumenge. El primer vol serà a les vuit del matí i el segon, a les onze. Amb el peix que es pesqui es farà un esmorzar per a tots els participants.

I gairebé sense descans, de cara al següent diumenge, 11 de desembre, tindrà lloc la Fira dels Sants Metges. El Xino-Xano torna a demanar la col·laboració de la ciutadania perquè aporti pastissos o galetes artesanes perquè el públic ho pugui degustar. A canvi, l’entitat els regala un calendari.

 

Els calendaris del Xino-Xano sempre van molt buscats. Tenen un preu de sis euros i es poden comprar tant a la tirada de l’art com a la Fira dels Sants Metges.

spot_img

El + Vist