17.4 C
Lloret de Mar

Zineb Hattab, a la llista dels 50 xefs que marcaran el futur de la gastronomia mundial

És una llista elaborada per William Reed, l'empresa que cada any publica la prestigiosa llista dels 50 millors restaurants del món.

Zineb Hattab (Erna Drion)
Zineb Hattab (Erna Drion)

Darreres Notícies

La lloretenca Zineb Hattab forma part de la llista dels 50 cuiners d’arreu del món que marcaran el futur. És una llista elaborada per l’empresa anglesa William Reed Business Media, que cada any publica la prestigiosa llista dels 50 millors restaurants del món i que ara també escull quins són els cuiners que donaran forma al futur de la gastronomia mundial.

servicios profesionales jimenez

Ella mateixa explica que és un reconeixement a tot l’equip i creu que l’aposta “arriscada” que han fet per la sostenibilitat, amb una cuina completament vegana, és un dels pilars que l’ha portat a formar part d’aquesta llista.

“L’experiència que tenim de llocs molt tècnics ens ha permès marcar la diferència i demostrar el nivell on pot arribar el món vegetal”

Zineb Hattab

No obstant això, per a la xef també és molt important oferir unes bones condicions a l’equip, perquè tothom se senti a gust a la feina.

“També és important ser sostenibles per a l’equip, la majoria de l’equip que va obrir encara segueix amb nosaltres, i això als restaurants no acostuma a passar”

Zineb Hattab

La plantilla que treballa amb ella és pràcticament la mateixa des que van obrir; una cosa poc habitual en el món de la restauració, on els treballadors solen cremar-se per les dures condicions laborals.

L'equip de Kle i Dar amb Zineb Hattab
L’equip de Kle i Dar amb Zineb Hattab

Però la lloretenca creu que perquè un negoci funcioni és necessari tenir cura de l’equip i oferir-li unes bones condicions, malgrat que alguns empresaris considerin que això no és rendible econòmicament. 

“L’equip i el seu benestar ha estat la clau perquè el negoci funcioni; molta gent pensa que no serà rendible, però sí que ho és: si tens gent que està implicada i que treballa com si fos el seu propi restaurant perquè els ho fas sentir així, és clau”

Zineb Hattab

En aquest sentit, els treballadors de Kle i Dar poden gaudir del seu temps lliure, malgrat treballar en el món de la restauració. “Per a mi és important que els treballadors vagin als casaments, als aniversaris… Per què ens hem de perdre aquestes ocasions perquè treballem en restaurants? Nosaltres estem acompanyant la gent en aquests moments importants i després no podem viure’ls en les nostres pròpies vides?”, ha comentat la xef.

Un dels plats de Kle
Un dels plats de Kle

Zineb Hattab va estudiar una carrera d’enginyeria aquí Catalunya i, com molts altres joves, va decidir marxar a l’estranger. Però quan era a Suïssa treballant com a enginyera, va adonar-se que el que volia realment era una altra cosa: la cuina. De manera que va convertir la seva passió en professió.

Després d’uns anys de formació en cuines de Bilbao, Itàlia i Nova York, va creure que era el moment d’impulsar el seu propi negoci. Així és com va néixer Kle, a Zurich, el gener del 2020.

Només dos mesos després, la xef va haver de fer front a la pandèmia, però malgrat les dificultats, no només va aconseguir tirar endavant el negoci, sinó que fa poc va agafar les regnes d’un nou local: Dar.

“És un lloc icònic que fa vint anys que és obert i els propietaris es retiraven i volien que nosaltres l’agaféssim i quan el vaig anar a veure va ser com entrar a casa, tot és de Fez”

Zineb Hattab

Després de consultar-ho amb el seu equip, es van animar a encarregar-se de Dar, que ens transporta al Marroc, d’on són els pares de la Zineb i on ella, malgrat ser catalana, se sent molt lligada.

DAR
DAR

Kle i Dar són dos locals de cuina vegana que fan una aposta forta per la sostenibilitat, de manera que tenen molta cura del medi ambient, però també de la plantilla que forma l’equip que ha fet realitat una gran fita: l’elecció de Zineb Hattab com una de les joves promeses de la gastronomia mundial.

I més enllà dels fogons, la jove cuinera, de 33 anys, publicarà aquest mes de setembre el seu primer llibre de receptes veganes.

spot_img

El + Vist