11.1 C
Lloret de Mar

20 establiments participen a les 16es jornades de la Cuina del Peix de l’Art

Segons el sector, la campanya, que s'allarga tot l'octubre, combina plats tradicionals, com l'arròs del peix de l'art, amb creacions més innovadores.

Foto de família a la presentació de les jornades
Foto de família a la presentació de les jornades

Darreres Notícies

Aquest dilluns, s’han presentat les jornades de la Cuina del Peix de l’Art. En aquesta 16a edició, hi participen 20 establiments, entre restaurants i hotels, dos d’ells per primera vegada. Plegats, ofereixen menús que van dels 30 fins als 51 euros. Tots es basen en el peix i marisc que es pesca a la costa lloretenca, combinats amb altres productes locals i de proximitat.

Segons el sector, la campanya combina plats tradicionals, com l’arròs del peix de l’art, amb creacions més innovadores. La campanya gastronòmica, que s’allarga fins el 31 d’octubre, compta de nou amb uns convidats “especials”: els alumnes del cicle formatiu d’hostaleria de l’Institut Coll i Rodés, que oferiran menús a l’aula d’aplicació.

L’esdeveniment compta amb dos objectius principals: posar de relleu la qualitat de la cuina lloretenca i contribuir a desestacionalitzar la temporada, tal com es fa amb les jornades de l’arròs, cada mes de maig.

La presentació d’aquest dilluns

En el cas de la Cuina del Peix de l’Art, es fa recordant un mètode tradicional de pesca a Lloret: la tirada a l’art, que consisteix en l’arrossegament de la xarxa plena de peix des de la platja. Era una pràctica que ajudava, anys enrere, a la subsistència de moltes famílies que vivien de la pesca. Actualment, la tirada a l’art la reprodueix el Xino Xano dos cops l’any amb la col·laboració dels veïns.

Com és habitual, per cada menú s’obtindrà una entrada gratuïta als Jardins de Santa Clotilde. A més, es regalarà un passi i consumició al Casino, a banda de dues hores gratuïtes als pàrquings municipals.

Consulta tots els menús a la pàgina web de l’Ajuntament i a la de l’institut Coll i Rodès.

spot_img

El + Vist