16.1 C
Lloret de Mar

30 usuaris de la Tarda Jove fan de voluntaris al CDA i als horts socials

En el Centre de Distribució d'Aliments, on hi ha molta feina per l’allau d’usuaris que venen a buscar menjar, aquests joves ajuden la resta de voluntaris, preparant els lots i recollint els aliments.

Els joves, treballant als horts socials.
Els joves, treballant als horts socials.

Darreres Notícies

Una 30a d’usuaris de la Tarda Jove estan fent al llarg de l’estiu de voluntaris al Centre de Distribució d’Aliments i als horts socials del Camí de l’Àngel.

En el CDA, on hi ha molta feina per l’allau d’usuaris que venen a buscar menjar, aquests joves ajuden la resta de voluntaris, preparant els lots i recollint els aliments que arriben al local, que gestiona Cáritas. Mentre que als horts ajuden els usuaris a netejar la parcel·la i a plantar-hi aliments.

És la primera vegada que es duu a terme aquest tipus de voluntariat, que permet als joves conèixer la realitat lloretenca. Tots aquests usuaris tenen més de 16 anys i es troben en una situació de vulnerabilitat, en risc d’exclusió social.

Arantxa Jimenez, regidora de Benestar i Familia, fa un balanç positiu del voluntariat. Destaca què els usuaris de la Tarda Jove compten amb un seguiment individualitzat per a la seva reinserció i la majoria són “casos d’èxit”.

La Tarda Jove és un servei del departament de Benestar i Família creat l’any 2012 per ajudar joves en situació de vulnerabilitat. L’objectiu principal és reduir el risc d’exclusió d’aquests joves, potenciant la seva autonomia personal a través de processos d’empoderament, així com afavorir-ne la participació en el seu entorn. Fan servir espais municipals, com els centres cívics, per fer-hi diferents activitats.

spot_img

El + Vist