14.7 C
Lloret de Mar

Afavorir les relacions entre l’associacionisme i la cultura popular

Aquesta ha estat una de les conclusions del primer debat de la Capital de la Cultura Catalana, celebrat en l'oficina central de turisme de Lloret.

Els ponents del primer debat, a l'oficina de turisme de l'avda de Les Alegries.
Els ponents del primer debat, a l'oficina de turisme de l'avda de Les Alegries.

Darreres Notícies

Afavorir les relacions entre l’associacionisme i la cultura popular, perquè hi hagi més interacció i convivència ciutadana. Aquesta és la recepta que ha donat Jordi Fosas, director de la Fira Mediterrània de Manresa, en el debat organitzat aquest divendres a Lloret de Mar amb més d’una 20a d’assistents.

servicios profesionales jimenez

Fosas posa com un exemple que a Manresa “vam encarregar a dues associacions, la colla castellera i una companyia de circ, que fessin un espectacle de creació contemporània per inaugurar la fira”. Afegeix que “tot i que va costar canviar la mirada de la colla castellera, durant dos anys van passar coses i això donarà fruits en el futur”.

debat 2

La sessió, que forma part de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, té com a objectiu debatre al voltant de la gestió d’aquesta cultura popular i tradicional en l’àmbit local.

L’altre ponent convidat, el lloretenc Joan Pau Romaní, ha exposat unes quantes associacions de la vila, com les puntaires, Xino Xano, vogadors, gegants, confraries de pescadors o l’Obreria de Santa Cristina amb el Ball de Plaça, entre d’altres. Reconeix que “si les possessim juntes, seria un xoc molt fort”.

Entre els assistents al debat, que ha estat força participatiu, hi ha hagut l’alcalde de Lloret. Albert Robert argumenta “el pressupost de l’Ajuntament destina més diners a cultura que no pas a turisme, tot i que som una destinació turística”. Conclou que “això s’ha de posar en valor, tot i que s’ha de seguir potenciant”.

El primer debat de la Capital de la Cultura Catalana s’ha celebrat aquest 17 de març a l’Oficina central de Turisme. La voluntat és “desubicar esdeveniments culturals per tal d’obrir la mirada” i no tenir prejudicis. El següent debat tindrà lloc el 13 d’abril i se centrarà en els primers estiuejants que van venir de vacances a Lloret.

spot_img

El + Vist