18.8 C
Lloret de Mar
Agustina Talasimov, amb la Troy University

Agustina Talasimov guanya la Sun Belt Conference amb la Troy University

Fa tres anys va marxar als EUA a estudiar amb una beca esportiva i aquesta és la seva primera temporada amb la Troy University.

Agustina Talasimov, amb la Troy University

Darreres Notícies

La lloretenca Agustina Talasimov s’acaba de proclamar campiona del Torneig de Conferència de la Divisió I de bàsquet femení de la NCAA, la National College Athletic Association. Talasimov juga amb la Troy University d’Alabama a la Sun Belt Conference. 

La NCAA és una gran institució que engloba bona part dels programes esportius universitaris dels EUA, tant masculins com femenins, d’una vintena de disciplines diferents, entre les quals hi ha el bàsquet.

Agustina Talasimov el dia de la victòria
Agustina Talasimov el dia de la victòria

La jugadora lloretenca està molt contenta i orgullosa de la victòria, en un any especialment complicat per la situació de pandèmia.

“Ha estat un any molt dur per la Covid i hem hagut de fer un esforç molt gran durant tota la temporada per mantenir-nos allunyades del virus i poder competir”

Agustina Talasimov

Agustina Talasimov explica que li fa especial il·lusió poder tenir una anella a les seves mans, ja que les seves companyes ja n’havien aconseguit una la temporada anterior i sentia molta enveja.

“Ha estat una experiència brutal, el meu primer any en aquesta universitat i ja guanyar un anell és molt guai”

Agustina Talasimov

Tot i haver guanyat el Torneig de Conferència, la temporada no acaba aquí, perquè ara s’han classificat per al Campionat Nacional, conegut com March Madness o The Big Dance.

“És el torneig més important i amb més prestigi d’EUA perquè juguen jugadores que d’aquí a uns anys aniran a la Women’s NBA”

Agustina Talasimov

Recordem que Agustina Talasimov va començar a jugar a la categoria infantil del Bàsquet Lloret. A cadet, va fitxar per l’Uni Girona i, després, va jugar una temporada amb l’Igualada. Fa tres anys va viatjar als EUA per estudiar Matemàtiques amb una beca esportiva per jugar a bàsquet i la intenció és renovar-la cada any fins a acabar la carrera.

Agustina Talasimov amb la Troy University
Agustina Talasimov amb la Troy University

Després de dues temporades al Jefferson College, a l’estat de Missouri, ara juga a la Troy University d’Alabama.

spot_img

El + Vist