23.1 C
Lloret de Mar
Mapa del Pla Alfa

Alerta màxima per l’elevat risc d’incendi que provoca l’onada de calor

La Generalitat ha tancat l'accés al massís de Cadiretes i els serveis d'emergències i seguretat estan activats per prevenir incendis.

Mapa del Pla Alfa

Darreres Notícies

La Generalitat ha tancat l’accés al massís de Cadiretes. És un dels sis espais naturals que el Govern català vol aïllar davant del risc d’incendi d’aquests dies, que és crític.

Així doncs, des d’ahir al vespre, no es pot accedir en aquest massís, una part del qual és de Lloret de Mar, però tampoc a Montserrat ni les Gavarres. Tots tres s’afegeixen al Montsec, el Montsant i els Ports, que ja estaven tancats. A més, es prohibeix la sega a tot el país.

El Massís de Cadiretes està tancat i sota control (Wikiloc)

El coordinador comarcal de l’ADF, Enric Martínez, recorda que aquest control consisteix en les mesures següents: prohibir encendre foc en terrenys forestals i en una franja de 500 metres, no permetre l’accés als massissos ni a peu ni en vehicle, suspendre les autoritzacions excepcionals per fer foc i restringir les pràctiques esportives al medi natural, i prohibir fer treballs forestals i restringir activitats agrícoles que puguin generar risc d’incendi.

Els diferents serveis d’emergències i seguretat estan ben alerta per prevenir incendis. I és que, Enric Martínez apunta que, per evitar mals majors, és molt important avisar el més ràpid possible en cas que es vegi algun foc, encara que no se n’estigui segur.

En la mateixa línia, el cap de Protecció Civil, Felip Carbonell, ressalta que la dificultat d’apagar un foc s’incrementa molt en qüestió de segons. Així doncs, com abans s’alerti, més fàcil serà extingir-lo. Felip Carbonell demana molta precaució i atenció a la ciutadania, tot i que també envia un missatge de tranquil·litat.

Avui es preveu que les temperatures siguin les més altes d’aquests dies. En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, el president, Quim Torra, alerta de la situació i demana a tothom que faci cas de les mesures que marquen els serveis d’emergències.

Quim Torra en les declaracions d’ahir (CCMA)

Quim Torra ho ha dit des de Vinebre, on aquest dijous ha seguit les tasques d’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre.

spot_img

El + Vist