18 C
Lloret de Mar

Alerta per calor entre dijous i divendres per màximes que poden superar els 38 graus

A partir d’avui han quedat tancats els accessos al Massís de Cadiretes–l’Ardenya, tant a peu com en cotxe, a causa l’activació del Pla Alfa 3.

Massís de l'Ardenya Cadiretes (wikiloc).
Massís de l'Ardenya Cadiretes (wikiloc).

Darreres Notícies

Alerta per calor tant avui com demà al matí amb màximes que poden superar els 38 graus. L’avís se centra a les comarques de la Selva i del Gironès. Per tant, afecta de ple Lloret de Mar. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temperatura extrema a bona part de la demarcació de Girona.

servicios profesionales jimenez

Per aquest motiu, a partir d’avui han quedat tancats els accessos al Massís de Cadiretes–l’Ardenya, tant a peu com en cotxe, a causa l’activació del Pla Alfa 3. I és que la zona es troba en risc màxim d’incendi forestal, una situació que s’allargarà també durant el cap de setmana. La setmana passada hi va haver un incendi que va cremar 6ha, a més dels focs que hi ha hagut aquests dies a diferents punts de Catalunya.

Felip Carbonell, cap de Protecció Civil, assenyala que aquesta mesura s’aplica per “evitar el risc en aquesta zona forestal, no es pot ni córrer ni anar en bici”.

Amb el Pla Alfa 3, es prohibeix encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, així com fer ús de les barbacoes de zones de lleure. A més, també se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc, es restringeix la pràctica esportiva al medi natural i no es permet realitzar treballs forestals ni activitats agrícoles que tinguin risc d’incendi.

https://twitter.com/Lloret_de_Mar/status/1418118682514010112?s=20

Per tot plegat, les autoritats demanen a la població que extremi les precaucions i que minimitzi l’activitat als espais naturals, tot i que no hi hagi restriccions d’accés. Que s’autoprotegeixi i que no faci esport a les hores de calor i que s’hidrati constantment, que estigui en espais a l’ombra i climatitzats.

spot_img

El + Vist