30.1 C
Lloret de Mar
Una persona amb el telèfon mòbil.

Avui s’activa el 024, un nou telèfon gratuït i anònim per prevenir el suïcidi

És confidencial i estarà operatiu les 24 hores de cada dia de l'any.

Una persona amb el telèfon mòbil.

Darreres Notícies

El 024 és el nou número de telèfon que està pensat per ajudar les persones que tinguin una conducta suïcida. L’ha presentat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat sota el lema “Truca a la vida” i entrarà en funcionament aquest dimarts.

Es tracta d’un telèfon gratuït, anònim i confidencial. Estarà operatiu les 24 hores de cada dia de l’any i el gestionarà la Creu Roja, que comptarà amb un grup de psicòlegs i especialistes.

servei pensat per prevenir el suicidi
El nou servei està pensat per prevenir el suicidi

El personal que atengui la trucada analitzarà el cas i alertarà els serveis d’emergència per evitar el suïcidi.  

El servei ofereix suport emocional per a l’atenció, prevenció i diagnòstic de les persones que ho necessitin, així com familiars i persones pròximes.

S’ha posat en marxa després de peticions i iniciatives d’associacions, col·lectius i partits polítics per millorar l’estratègia d’atenció a la salut mental a Espanya.

Amb la pandèmia s’ha evidenciat la necessitat de blindar les polítiques públiques que fan referència a la salut mental. Durant els moments més àlgids de la covid-19, els intents de suïcidi en adolescents va augmentar un 27%.

Catalunya compta amb el pla de prevenció del suïcidi, que té com a objectiu reduir el 2030 la taxa de temptatives i morts per suïcidi. En aquest cas, el telèfon 061 Salut Respon és la via per a l’atenció no presencial al suport i a l’acompanyament.

spot_img

El + Vist