4.2 C
Blanes
Una agent amb un dels gossos (Policia Local de Lloret de Mar)

Bona feina dels gossos de la Policia Local a l’hora de detectar estupefaents

Durant l'estiu, les unitats que tenen gossos patrullen per les zones d'oci nocturn i el nucli antic, i han contribuït a aixecar 355 actes d'infraccions el primer semestre.

Una agent amb un dels gossos (Policia Local de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Bones valoracions de la feina que fan les unitats K9 de la policia local de Lloret, que són les que tenen gossos entrenats per detectar substàncies estupefaents, ja sigui en grans quantitats o en petites. En aquest sentit, els agents passegen amb els gossos per la via pública, a l’espera que detectin si algú duu drogues al damunt.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, assegura que són unes unitats que “funcionen molt i molt bé” i, sense anar més lluny, han contribuït a aixecar 355 actes d’infraccions per consum d’estupefaents als carrers de Lloret durant el primer semestre.

“No només és una unitat de detecció, sinó també de prevenció, ja que moltes vegades hi ha certs individus que, quan veuen que s’acosta la patrulla, el que fan és tocar el dos”

Jordi Martínez

Les unitats amb gossos de Lloret de Mar són un referent per a altres municipis. Ara mateix, hi ha cinc gossos actius a la vila (la Maya, la Lluna, l’Iron, la Koila i en Capone), que sempre patrullen amb el seu amo.

Patrullant per la zona d'oci nocturn (Ajuntament de Lloret de Mar)
Patrullant per la zona d’oci nocturn (Ajuntament de Lloret de Mar)

Aquest estiu, els gossos de la policia operen a les nits a la zona d’oci nocturn i pel nucli antic. Segons el regidor, la dada de 355 actes és preocupant, ja que representa un augment de gairebé el 90% respecte a l’any passat. Però el més preocupant, alerta, és la “sensació d’impunitat” dels infractors, ja que, malgrat les actuacions policials, la justícia no és contundent i aviat tornen a ser al carrer infringint la llei.

“Em preocupa, sobretot, la sensació d’impunitat que corre pels carrers de Lloret: fem molt, però hi ha moltes vegades que, quan detenim una persona, aquesta persona surt més ràpid del jutjat que no pas el policia”

Jordi Martínez

En aquest sentit, el regidor reclama que hi hagi un canvi de la normativa que impedeixi que les persones detingudes tornin a delinquir.

“M’agradaria que hi hagués un canvi de normativa que ens ajudés a treure de la circulació aquestes petites actuacions, que embruten la nostra vila”

Jordi Martínez
Un gos inspeccionant l'interior d'un vehicle (Ajuntament de Lloret de Mar)
Un gos inspeccionant l’interior d’un vehicle (Ajuntament de Lloret de Mar)

Jordi Martínez ha comentat que aviat esperen poder incrementar el nombre d’agents policials a Lloret de Mar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist