14.5 C
Lloret de Mar
La façana de l'Hospital Sociosanitari (ACN).

Brot de coronavirus al sociosanitari de Lloret, amb 9 positius

El govern català anuncia noves restriccions contra l'òmicron: reunions de 10 persones, aforaments limitats i toc de queda.

La façana de l'Hospital Sociosanitari (ACN).

Darreres Notícies

Un brot de coronavirus afecta 9 pacients de l’hospital sociosanitari de Lloret de Mar, segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Divendres passat, es va procedir a cribrar una de les plantes del centre després que dos pacients presentessin simptomatologia compatible amb la Covid-19 i donessin positiu en la prova diagnòstica.

En total són nou els positius diagnosticats fins ara, un dels quals ha estat traslladat en un altre centre sanitari. En els pròxims dies es continuaran fent més proves de seguiment i també s’ha procedit a cribrar els professionals que han estat treballant en aquesta planta i a l’espera dels resultats.

Cal dir que per ara a l’Asil Nicolau Font continua el règim establert de visites als pacients, ja que en aquest cas, de moment, no hi ha afectació.

L'hospital comarcal de la Selva, situat a Blanes.
L’hospital comarcal de la Selva, situat a Blanes.

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut (hospitals de Blanes i Calella) és de 85 persones, 15 més que el dijous 16 de desembre.

Actualment hi ha 47 pacients ingressats a l’Hospital de Calella, entre els quals estan contemplats també els pacients d’hospitalització sociosanitària, 30 a l’Hospital de Blanes i 8 a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar. A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (16/12), s’han comptabilitzat 8 nous ingressos i s’han registrat 7 altes, 4 de les quals són pacients que ja s’han negativitzat però continuen ingressats al centre, i 2 defuncions.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 32 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

Exterior de l’hospital de Calella.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha publicat la memòria anual del 2020, especialment marcat per la pandèmia, tal com exposen. En total, els centres de la Corporació van ingressar 981 pacients per coronavirus i es van registrar 150 defuncions. A més, es van fer gairebé 35.000 proves per detectar la Covid-19.

Una de les principals conseqüències de la pandèmia, i que s’ha repetit diverses vegades aquest any, és la desprogramació d’activitat. Així, les intervencions quirúrgiques van baixar un 19% respecte al 2019. Respecte a l’atenció primària, l’Àrea Bàsica de Salut de Tossa i Lloret va comptabilitzar un 37% menys de visites presencials però, en canvi, les no presencials van créixer gairebé un 300%.

Quadre amb les noves restriccions.

Les dades s’han donat a conèixer aquesta setmana, en què el govern català ha anunciat noves restriccions. Tancament de l’oci nocturn, reducció d’aforaments a la restauració, a la cultura, l’esport i el comerç, limitació de les trobades i recuperar el toc de queda nocturn quan la incidència sigui molt elevada.

Aquesta, juntament amb l’impuls de la vacunació i el foment del teletreball, és l’estratègia de la Generalitat per aturar l’avenç de la variant òmicron, que ha duplicat els contagis a les portes de Nadal.

La previsió és que les mesures s’apliquin a partir de la mitjanit de divendres, dia de Nadal, tant les que estan pendents del vistiplau de la justícia com les que no.

spot_img

El + Vist