14.5 C
Lloret de Mar

Càritas rep amb els braços oberts els donatius que s’han fet recentment

D'una banda, l'Ajuntament ha entregat un xec de més de 2.000 euros de les mascaretes solidàries i, de l'altra, els veïns de Lloret de Dalt han lliurat 20 caixes de productes per al Centre de Distribució d'Aliments.

L'entrega del xec a Càritas (Ajuntament de Lloret de Mar)
L'entrega del xec a Càritas (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

La situació al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret (CDA) segueix sent molt complicada, ja que el servei que gestiona Càritas atén, actualment, 800 famílies. Una xifra que es manté igual d’elevada des que va començar la pandèmia, després que es doblessin el nombre d’usuaris.

servicios profesionales jimenez

Per això Càritas valora de manera molt positiva els donatius que ha rebut els últims dies. D’una banda, ahir mateix, els veïns de la urbanització Lloret de Dalt van entregar 20 caixes amb aliments de cistella bàsica, però també amb productes d’higiene, per a infants i de Nadal. 

Els veïns de Lloret de Dalt, amb Lucia Echegoyen i la regidora Arantxa Jiménez, al CDA.
Els veïns de Lloret de Dalt, amb Lucia Echegoyen i la regidora Arantxa Jiménez, al CDA.

La presidenta de Càritas Lloret, Lucía Echegoyen, assegura que ha estat una grata sorpresa que l’associació de veïns segueixi fent aquest recapte, que va néixer arran de l’elevada necessitat d’aliments que hi va haver quan va esclatar la pandèmia.

“És fantàstic que els veïns de Lloret de Dalt hagin consolidat el recapte, que en aquell moment era gairebé natural perquè tothom tenia la solidaritat a la pell”

Lucía Echegoyen

També ha estat molt ben rebut el xec de 2.343 euros que divendres passat va entregar l’Ajuntament, provinents de la venda de mascaretes solidàries. Uns diners que també es destinaran al CDA.

Lucía Echegoyen apunta que els donatius econòmics són molt positius perquè permeten comprar el que és més necessari en cada moment. Per això el Gran Recapte s’ha convertit en un format virtual que recull donatius econòmics.

“L’avantatge és que es compra el que es necessita i pot anar molt més encaminat a cobrir necessitats bàsiques que no que cadascú compri el que cregui”

Lucía Echegoyen

El Gran Recapte es farà del 18 al 28 de novembre. La presidenta de Càritas ha animat a tothom a fer el seu donatiu, ja que l’any passat a banda dels diners recaptats van haver de destinar 200.000 euros més per poder cobrir totes les necessitats.

Detalls dels aliments donats per Lloret de Dalt.
Detalls dels aliments donats per Lloret de Dalt.

I és que la situació és crítica en aquests moments, ja que hi ha molts veïns que segueixen sense poder treballar o que han pogut fer-ho en una temporada molt curta.

“Mantenim el mateix nivell d’assistència que durant la pandèmia, perquè les expectatives són curtes”

Lucía Echegoyen

Tot i que el Gran Recapte serà econòmic, Lucía Echegoyen ha avançat que l’Ajuntament té previst instal·lar diferents punts de recollida d’aliments per a aquelles persones que prefereixin entregar un producte.

spot_img

El + Vist