10.1 C
Lloret de Mar

Carme Ramírez, policia pionera a Lloret, dona nom a la sala més important de la comissaria

La descoberta de la placa s'ha fet avui, en la celebració de la festa patronal de la Policia Local de Lloret.

-

Carme Ramírez, primera sergenta de la policia local de Lloret de Mar i que va morir el passat novembre, dona nom des d’avui a la sala de brífing de la comissaria.

És un espai fonamental del dia a dia de l’equipament municipal, a on s’inicia cada torn policial i s’organitzen les tasques que s’han de realitzar els agents.

Descoberta de la placa amb el nom de Carme Ramírez a la comissaria
Descoberta de la placa amb el nom de Carme Ramírez a la comissaria

Aquest dijous, coïncidint amb la festa patronal de la Policia Local, s’ha descobert la placa amb el nom de Carme Ramírez, amb la presència de la seva família. La seva germana, la Judit, s’ha mostrat ben emocionada.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, assegura que “la Carme va ser i és un exemple per tots, per la seva vocació i professionalitat en uns moments en el qual aquest cos no hi havia presència de dones, per ser una autèntica agent de proximitat en el seu tracte amb els nostres veïns i per la seva estima per Lloret”. Va estar 38 anys treballant a la policia i va impulsar, entre d’altres, el servei de mediació comunitària.

Un dels principals objectius de la Policia Local és incrementar la dotació d’efectius femenins que actualment no arriba al 10%. En aquest sentit, s’han previst accions com les sessions informatives a càrrec de dones policies sobre la seva feina als centres educatius de Lloret.

Agents i personal reconegut avui dia de la festa patronal de la Policia Local de Lloret
Agents i personal reconegut avui dia de la festa patronal de la Policia Local de Lloret

Durant l’acte d’avui, el cap de la Policia Local, César Martínez, juntament amb l’alcalde de Lloret i el regidor de Seguretat Ciutadana, ha lliurat els guardons de jubilació als efectius que es jubilen aquest 2022, les medalles per 30 anys de servei i els diplomes de felicitacions.

Les gosses de la Unitat Canina, Mia i Nala -que també es jubilen-, han rebut la medalla commemorativa. Aquest estiu les dues gosses encara han estat treballant activament al pla d’estiu amb els dispositius diària de prevenció de consum i tinença de estupefaents i controls de Seguretat Ciutadana.

Les gosses de la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret
Les gosses Mia i Nala, de la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret

En paraules de Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana “disposem d’una Policia Local que és un referència a Catalunya, els darrers anys han estat convulsos i han mostrat la capacitat dels nostres agents per adaptar-se a les noves demandes i exigències”.

“Actualment estem en un procés de renovació del cos d’agents que també s’haurà d’anar promocionant als comandaments superiors i que permetran un rejoveniment de la plantilla, així com de la prefectura”, afegeix. El regidor també ha volgut fer una menció als agents jubilats “que han estat claus en aquesta evolució i professionalització de la Policia Local de Lloret”.

Laura Gibert i altres concursants d'”Eufòria” signen el llibre aquest dissabte a Girona

L’obra recull la història de cada participant fins arribar acomplir el somni d’actuar davant de milers de persones al Palau Sant Jordi, el passat mes de juliol.

L’Ajuntament fa un “merescut reconeixement” als 100 anys del Club de Futbol Lloret

L’entitat celebra aquest 2022 els seus cent anys d’història com el degà dels clubs esportius de la vila i un dels equips referència de les comarques gironines.

Salvador Claret, del Museu de l’Automòbil de Sils, avui a Lloret

El director i propietari de l'equipament, un dels més importants de l'Estat Espanyol, ofereix una xerrada en el Club Marina Casinet (20h).
- Publicitat -