Dimarts, 2 març 2021
10.8 C
Lloret de Mar
L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

‘Científiques: passat, present i futur’ vol donar referents femenins a les nenes en l’àmbit de la ciència

Aquest és l'objectiu del còmic segons la seva autora, Raquel Garcia, que s'ha inspirat en l'obra homònima, guanyadora del concurs 'Ciencia en Acción' 2018.

L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Donar referents a les nenes perquè vulguin dedicar-se al món de la ciència. Aquest és l’objectiu del còmic Científiques: passat, present i futur, inspirat en una obra de teatre homònima que va guanyar la 19a edició del concurs Ciencia en Acción del 2018.

L’autora del còmic és Raquel Garcia, que explica que el còmic va destinat a tots els infants, però especialment a les nenes. Per a la dibuixant és molt important posar a l’abast de les nenes referents en tots els àmbits.

L’obra de teatre, dirigida per Francisco Vega, la van protagonitzar diverses professores de la Universitat de Sevilla, que van ajudar a fer l’adaptació al còmic. Cal destacar que el còmic es complementa amb material didàctic per treballar a l’aula. Qui vulgui descarregar-lo, ho pot fer en aquest link.

A Lloret de Mar, qui s’ha encarregat d’editar el còmic és Lloret en Comú, que el va presentar divendres passat, donada la proximitat amb el Dia Internacional de la Dona.

Lloret en Comú en la presentació del còmic (NRLL)

L’obra mostra les experiències de les científiques Hipatia, reconeguda en matemàtiques i astronomia a principis del segle 5, a Alexandria; Ada Lovelace, que a principis del segle XIX va ser la primera persona en escriure un programa per ordinador; Marie Curie, la primera dona en rebre un Premi Nobel; Rosalind Franklin, que va fer una important aportació als estudis de l’ADN; i Hedy Lamarr, que va inventar l’anomenat “espectre eixamplat”, el precursor de la connexió wifi.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica