16.5 C
Lloret de Mar
L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

‘Científiques: passat, present i futur’ vol donar referents femenins a les nenes en l’àmbit de la ciència

Aquest és l'objectiu del còmic segons la seva autora, Raquel Garcia, que s'ha inspirat en l'obra homònima, guanyadora del concurs 'Ciencia en Acción' 2018.

L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

Darreres Notícies

Donar referents a les nenes perquè vulguin dedicar-se al món de la ciència. Aquest és l’objectiu del còmic Científiques: passat, present i futur, inspirat en una obra de teatre homònima que va guanyar la 19a edició del concurs Ciencia en Acción del 2018.

L’autora del còmic és Raquel Garcia, que explica que el còmic va destinat a tots els infants, però especialment a les nenes. Per a la dibuixant és molt important posar a l’abast de les nenes referents en tots els àmbits.

L’obra de teatre, dirigida per Francisco Vega, la van protagonitzar diverses professores de la Universitat de Sevilla, que van ajudar a fer l’adaptació al còmic. Cal destacar que el còmic es complementa amb material didàctic per treballar a l’aula. Qui vulgui descarregar-lo, ho pot fer en aquest link.

A Lloret de Mar, qui s’ha encarregat d’editar el còmic és Lloret en Comú, que el va presentar divendres passat, donada la proximitat amb el Dia Internacional de la Dona.

Lloret en Comú en la presentació del còmic (NRLL)

L’obra mostra les experiències de les científiques Hipatia, reconeguda en matemàtiques i astronomia a principis del segle 5, a Alexandria; Ada Lovelace, que a principis del segle XIX va ser la primera persona en escriure un programa per ordinador; Marie Curie, la primera dona en rebre un Premi Nobel; Rosalind Franklin, que va fer una important aportació als estudis de l’ADN; i Hedy Lamarr, que va inventar l’anomenat “espectre eixamplat”, el precursor de la connexió wifi.

spot_img

El + Vist