13.7 C
Lloret de Mar
L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

‘Científiques: passat, present i futur’ vol donar referents femenins a les nenes en l’àmbit de la ciència

Aquest és l'objectiu del còmic segons la seva autora, Raquel Garcia, que s'ha inspirat en l'obra homònima, guanyadora del concurs 'Ciencia en Acción' 2018.

L'autora presentant el còmic al programa 'Els matins'

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

Donar referents a les nenes perquè vulguin dedicar-se al món de la ciència. Aquest és l’objectiu del còmic Científiques: passat, present i futur, inspirat en una obra de teatre homònima que va guanyar la 19a edició del concurs Ciencia en Acción del 2018.

L’autora del còmic és Raquel Garcia, que explica que el còmic va destinat a tots els infants, però especialment a les nenes. Per a la dibuixant és molt important posar a l’abast de les nenes referents en tots els àmbits.

L’obra de teatre, dirigida per Francisco Vega, la van protagonitzar diverses professores de la Universitat de Sevilla, que van ajudar a fer l’adaptació al còmic. Cal destacar que el còmic es complementa amb material didàctic per treballar a l’aula. Qui vulgui descarregar-lo, ho pot fer en aquest link.

A Lloret de Mar, qui s’ha encarregat d’editar el còmic és Lloret en Comú, que el va presentar divendres passat, donada la proximitat amb el Dia Internacional de la Dona.

Lloret en Comú en la presentació del còmic (NRLL)

L’obra mostra les experiències de les científiques Hipatia, reconeguda en matemàtiques i astronomia a principis del segle 5, a Alexandria; Ada Lovelace, que a principis del segle XIX va ser la primera persona en escriure un programa per ordinador; Marie Curie, la primera dona en rebre un Premi Nobel; Rosalind Franklin, que va fer una important aportació als estudis de l’ADN; i Hedy Lamarr, que va inventar l’anomenat “espectre eixamplat”, el precursor de la connexió wifi.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.