17.8 C
Lloret de Mar

Comença una nova campanya de rebaixes després del dia de Reis

Des del 2017, els comerços poden fer rebaixes quan volen i això fa que alguns comerços ja faci dies que n'estan fent.

Un cartell de rebaixes en una botiga del carrer Sant Pere
Un cartell de rebaixes en una botiga del carrer Sant Pere

Darreres Notícies

Avui comencen les rebaixes. Com és tradició, el dia després de Reis comença la campanya de rebaixes d’hivern. No obstant això, des del 2017 sol ser una campanya una mica descafeïnada.

servicios profesionales jimenez

Recordem que, fa cinc anys, el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit un recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol contra la llei catalana de comerç, serveis i fires i va suspendre de manera cautelar alguns articles de la norma catalana, com ara la venda de rebaixes. Així doncs, des d’aleshores a Catalunya es fa com a la resta de l’Estat, és a dir, es dona llibertat als comerciants perquè puguin fer rebaixes quan vulguin.

El gerent de l’Associació de Comerciants de Lloret, Francesc Alsina, reconeix que hi ha negocis que fan descomptes tot l’any, però la tradició fa que es mantinguin les dues campanyes de rebaixes cada any: la d’hivern i la d’estiu.

“Per tradició i tenint en compte en la majoria dels casos per a les col·leccions tant d’hivern com d’estiu, s’estableixen dos períodes de rebaixes”

Francesc Alsina

Però, com passa arreu, a Lloret hi ha alguns comerços que ja van començar les rebaixes fa uns dies, mentre que altres ho han fet avui mateix.

“Molts comerciants ja han començat a aplicar descomptes abans de cap d’any, alguns amb descomptes modestos que aniran augment les properes setmanes i altres amb descomptes contundents”

Francesc Alsina

Pel que fa a campanyes com el Black Friday, el gerent dels comerciants apunta que fa un parell d’anys que l’associació va decidir deixar de donar-li suport perquè molts petits comerços de la vila no hi participen.

Això sí, la majoria de comerciants creuen que la forta campanya global va afectar les vendes de cara a les festes de Nadal. De fet, aquesta campanya i el llarg pont de la Puríssima van fer que moltes persones avancessin els seves compres.

L’activitat que va funcionar molt bé, segons Francesc Alsina, va ser la que l’associació va dur a terme el cap de setmana previ a les festes per fomentar la despesa en establiments del municipi.

“Aquell dissabte, tots els clients que van participar en aquesta activitat havien de portar tiquets de compres en botigues de Lloret i es van fer unes compres de més de 12.000 euros en el comerç local”

Francesc Alsina

Alsina també posa en relleu que durant les festes hi ha hagut un petit augment de la contractació, que seguirà per rebaixes, tot i que és minoritari. Pel que fa a la venda per internet, només un 33% dels comerciants consultats han incrementat la seva presència a les xarxes durant aquestes festes i un 14% pensa fer-ho durant el 2022.

Pel que fa a l’increment del cost de la llum, gairebé la meitat dels establiments s’han vist obligats a pujar preus per fer-hi front.

“Un 42% dels comerciants consultats s’ha vist forçat a incrementar preus per fer front a l’increment del preu de la llum”

Francesc Alsina

Francesc Alsina també ha recordat que la campanya de la targeta Compra Lloret va ser un èxit i més del 70% dels comerciants consultats asseguren que se n’han beneficiat.

spot_img

El + Vist