22.4 C
Lloret de Mar
Una de les parades del Mercat Municipal (Ajuntament de Lloret de Mar)

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

Una de les parades del Mercat Municipal (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

El Mercat Municipal de Lloret de Mar se suma, un any més, a la campanya Estimo el meu mercat. L’organitzen cada any els nou membres de la Xarxa de mercats sedentaris de Girona i la Diputació de Girona, coincidint amb la Setmana Internacional dels Mercats –tot i que es du a terme durant dues setmanes.

La campanya va néixer el 2014 i el lema d’aquest any és Compra responsable, compra sostenible. La regidora de Comerç, Lara Torres, explica que és una bona oportunitat per fer una crida als veïns que no estan habituats a comprar al Mercat.

“És una bona oportunitat perquè la gent que no està acostumada a anar al mercat pugui gaudir-lo i veure el producte de proximitat que venen”

Lara Torres

La regidora posa en valor el servei que s’ofereix en aquest equipament, on la majoria de productes són de proximitat i es té en compte la sostenibilitat.

“Sol ser una compra de quilòmetre zero, en comparació amb superfícies més grans cuiden molt més la sostenibilitat i estem comprant al petit comerç”

Lara Torres
Una de les parades del Mercat Municipal (Ajuntament de Lloret de Mar)
Una de les paradistes del Mercat Municipal (Ajuntament de Lloret de Mar)

També el president del Mercat, Julián García, posa de relleu la qualitat dels productes que ofereixen.

“Oferim productes sostenibles i de proximitat: carn, peix, fruita i embotits de la zona”

Julián García

Durant dues setmanes, els clients entraran en el sorteig d’una cistella de productes de proximitat i també es farà el sorteig d’un davantal a través de les xarxes socials.

Mercat Municipal 1 1
Mercat Municipal 1 1

D’una banda, cada cop que comprin un producte marcat de quilòmetre zero se’ls entregarà una butlleta per entrar al sorteig d’una cistella amb aliments de proximitat. D’altra banda, entre les persones que comparteixin a les xarxes socials els plats que hagin cuinat amb els productes del mercat, se sortejarà un davantal amb el lema Estimo el meu mercat. El mateix davantal que portaran posat els paradistes.

A banda de Lloret, també hi participen els mercats de Girona, Olot, Palafrugell, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols.

spot_img

El + Vist