13.3 C
Lloret de Mar
Concentració de les Kellys del 2018

Concentració de les Kellys, aquest diumenge, per reclamar millores laborals

La convocatòria es fa cada 25 d'agost a tot l'Estat espanyol. A Lloret, la trobada reivindicativa es farà a les 19 hores a la plaça de la Vila.

Concentració de les Kellys del 2018

Darreres Notícies

Les Kellys tornen a sortir al carrer. Ja és el tercer any que el col·lectiu de cambreres de pisos dels hotels convoca concentracions arreu de l’Estat espanyol per reclamar millores laborals.

Les principals demandes són la jubilació anticipada i que s’acabi amb l’externalització de les empreses, un fet que, segons les Kellys, empobreix i debilita a les cambreres de pisos.

A més, volen que s’ampliï el nombre de malalties laborals i que s’obligui a les mútues a reconèixer-les. En aquest sentit, la presidenta nacional de les Kellys i portaveu de les Kellys Unión Catalunya a Lloret, Eulalia Corralero, recorda que, en una visita del col·lectiu a la Moncloa, van arrencar alguns compromisos de l’aleshores president Mariano Rajoy; però lamenta que aquestes millores siguin insuficients i no es notin en el dia a dia de les cambreres de pisos.

Les Kellys amb el president Rajou l’abril del 2018 (eldiario.es)

Abans que tot això, però, la representant de les Kellys reclama la regulació de la càrrega de treball. Si es fes, assegura que s’acabaria amb la majoria de problemes del sector.

La concentració d’aquest diumenge a Lloret es farà a les set de la tarda a la plaça de la Vila i comptarà amb la intervenció de Beatriz Silva, vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones de Catalunya i diputada independent al Parlament pel PSC. A més, membres de l’associació de dones l’Aurora llegiran la carta d’una cambrera de pisos de Sevilla.

Des del col·lectiu conviden a totes les dones treballadores de Lloret a sumar-se a la trobada reivindicativa.

I coincidint amb la convocatòria d’aquest acte, l’Ajuntament s’ha compromès a pintar de blanc el llaç de l’entrada del municipi en suport a les cambreres de pisos.

spot_img

El + Vist