11.4 C
Lloret de Mar
Robert, Palau i Torrecillas, a la roda de premsa a Girona

El concurs de focs artificial de Blanes retrà homenatge al Girona Futbol Club

Es farà un reconeixement a l’entitat, després d’haver assolit l’històric ascens a la Primera Divisió.

Robert, Palau i Torrecillas, a la roda de premsa a Girona

Darreres Notícies

El Girona Futbol Club serà el protagonista de la 47a edició del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes. Es farà un reconeixement a l’entitat, després d’haver assolit l’històric ascens a la Primera Divisió. Els tres avisos que es dispararan abans que comencin els espectacles pirotècnics seran blanc i vermells, en honor als colors de l’equip. Els coets pujaran al cel fent una estela vermella que esclatarà en blanc. Així es va anunciar a una roda de premsa, dies enrere, amb representants municipals de Blanes, Lloret i Girona.

D’aquesta manera, Girona i Blanes segueixen endavant amb un conveni signat fa sis anys i al qual Lloret s’hi va adherir l’any passat. Aquest acord permet que lloretencs i gironins puguin gaudir a les seves festes majors de la pirotècnia guanyadora del concurs blanenc. En concret, l’empresa vencedora a Blanes, a més del premi en metàl·lic de 6.000 euros, obté tres contractes: fer el castell de focs a les Fires de Girona d’aquest any, protagonitzar la Festa Major de Lloret del 2018 i tornar a participar al concurs de Blanes la pròxima temporada.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, reconeix que “ens va molt bé haver signat aquest conveni amb Blanes, ens permet disparar amb garantia d’èxit amb una companyia que segur que farà una pirotècnia molt bona, sabem que serà una de les millors d’Europa”. 

Eva Palau, regidora delegada de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, expressa que “per a nosaltres és molt positiu, volem que la festa major sigui un èxit i el final de festa ha de ser de qualitat, cada any ve la millor empresa“.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, explica que “hem considerat adient fer un petit detall al Girona Futbol Club, perquè tenim un equip de la demarcació a Primera Divisió i és un fet històric”.

El Concurs de Focs d’Artifici atrau un gran nombre de visitants. Torrecillas considera que és “un espectacle molt potent, que genera molt de públic i complicitat familiar” i anuncia que “la Generalitat treballa per donar-nos el distintiu de reconeixement de cultura popular immaterial“.

A l’edició d’enguany del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes participaran quatre companyies de l’estat, procedents de Madrid, València, Múrcia i Astúries, i una de francesa. Com a novetat, el segon classificat també tindrà premi en metàl·lic. Serà de 2.000 euros.

El veredicte l’emetran els membres de la comissió tècnica i del jurat popular. El certamen, que serà del 22 al 26 de juliol, té un pressupost de 126.000 euros.

spot_img

El + Vist