9.4 C
Lloret de Mar

El concurs de focs artificials de Blanes comença aquest dissabte, amb l’espectacle ‘garantit’

Les cinc pirotècniques participen d'una de les competicions de més prestigi a l'Estat espanyol.

Imatge dels focs d'artifici de pirotècnia Hermanos Ferrández, guanyadora del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava
Imatge dels focs d'artifici de pirotècnia Hermanos Ferrández, guanyadora del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava

Darreres Notícies

Aquest dissabte comença el concurs de focs artificials de Blanes, de gran prestigi i amb molt de públic assistent, en què enguany s’homenatjarà el Girona de futbol, per l’ascens a Primera Divisió. Els tres avisos que es dispararan abans de cada espectacle seran en blanc i vermell, en honor als colors de l’equip.

Enguany, el concurs, que és internacional, compta amb la participació de quatre empreses pirotècniques de l’estat, procedents de Madrid, València, Múrcia i Astúries, i una de francesa. El certamen, que compta amb jurat tècnic i popular, es duu a terme del 22 al 26 de juliol.

Quique Pérez, de la comissió tècnics dels focs, assenyala que la qualitat de l’espectacle està garantida. Explica que en aquesta 47a edició “hem aconseguit cinc empreses molt importants, no se sap quina guanyarà” i destaca que competeixen “en un dels concursos més importants de l’Estat espanyol“. Entre d’altres, pel nivell de les pirotècniques participants, per l’entorn natural (la badia de Blanes i Sa Palomera) i pels focs aquàtics, de diferents colors i combinacions.

Arran de l’acord signat l’any passat, el guanyador del concurs de Blanes ofereix el castell de focs que tanca les festes de Santa Cristina de l’any següent (i també a les fires de Girona). Per tant, el públic lloretenc estarà pendent de qui guanya a Blanes.

Recordem que enguany l’espectacle l’oferirà l’empresa murciana Hermanos Herrández (vencedora del 2016 a Blanes) el proper 26 de juliol, diada de Sant Elm (22:30h, badia de Lloret).

spot_img

El + Vist