7.2 C
Lloret de Mar

Controls policials a les carreteres per restringir els desplaçaments a segones residències

Els Mossos alerten que les persones que circulin sense acreditar algun dels motius previstos seran denunciades.

Els Mossos, fent un control, aquests dies
Els Mossos, fent un control, aquests dies

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra, coordinats amb les Policies Locals, desplegaran a partir d’avui divendres i durant tot el cap de setmana controls policials a les principals carreteres i autopistes de Catalunya, per tal d’aplicar les mesures de restricció de la mobilitat decretades per prevenir el contagi del coronavirus.

servicios profesionales jimenez

Els agents s’encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències. Controlaran que els vehicles no estan infringint les mesures de restricció del Reial Decret del passat 15 de març.

Control policial, en una de les entrades d’Igualada (font: eldiari.es).

El confinament afecta tota la població -que s’ha de quedar al domicili habitual on viu- la qual no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per aquest motiu, la policia identificarà i denunciarà aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el Real Decret d’Estat d’Alarma. A més, si el vehicle està ocupat per més d’una persona, es procedirà a denunciar també per aquest fet. Les sancions per infringir aquestes mesures van dels 600 fins als 30.000 euros.

En aquest sentit, es recorda que les activitats a l’aire lliure, com passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer, estan totalment prohibides.

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb Protecció Civil,  fan una crida a la responsabilitat de la població per evitar la propagació del Covid-19 i el col·lapse del sistema sanitari.

spot_img

El + Vist