16 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu d'una PCR

Cribratge massiu a tres centres educatius de Lloret de Mar

Entre avui i demà es faran més de 2.400 PCR tant a l'alumnat com al personal docent, administratiu, de consergeria, de neteja i de menjador de l'Institut Escola Lloret de Mar, l'Àngels Alemany i el Rocagrossa.

Imatge d'arxiu d'una PCR

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

Cribrartge massiu a tres centres educatius de Lloret de Mar. Són l’Institut Escola Lloret de Mar, l’Àngels Alemany i el Rocagrossa. Entre avui i demà, es farà la PCR tant a l’alumnat, com professorat, personal administratiu, conserges, personal de neteja i de menjador; en total, més de 2.400 tests.

Els Departament d’Educació i de Salut de la Generalitat han decidit fer el cribratge massiu en aquests tres centres perquè és on s’han detectat més grups bombolla confinats. El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, ha explicat que se li farà la PCR a “tothom que hagi posat un peu en algun d’aquests centres”.

“Aquesta darrera setmana ha tornat a pujar el nombre de grups confinats i ens hem situat en un número semblant als del març del 2020”

Albert Ferràndez

Segons el regidor, fins ara les persones que havien donat positiu en centres educatius s’havien contagiat a l’exterior. El problema és que les últimes setmanes s’han detectat contagis interns.

“Si quan un alumne dona positiu i cribres tot el grup bombolla ningú més dona positiu, vol dir que no ho ha agafat dins del centre”

Albert Ferràndez

El regidor ha matisat que la situació és complicada a tot el municipi de Lloret en general, no només als centres educatius.

“Ara mateix tenim les dades força altes a nivell de municipi i, al final, els centres educatius són un reflex de la societat”

Albert Ferràndez

En aquest sentit, Albert Ferràndez envia un missatge d’alerta a la població perquè ningú no es relaxi, ja que, malgrat la sensació que tenim de “fals control”, la pandèmia està en un punt alt i cal seguir aplicant totes les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis.

“Arriba el bon temps, la gent es comença a vacunar i tenim aquesta sensació de fals control i realment estem en un punt alt de la pandèmia”

Albert Ferràndez

Tot i que la prova és voluntària, des de l’Ajuntament es demana a tothom que se la faci per detectar possibles positius, especialment de cara a Setmana Santa.

En aquest sentit, el regidor matisa que fer el cribratge no implica que tothom s’hagi de quedar confinat. Això sí, en cas que es trobin positius, hauran de fer la quarantena ells i els contactes estrets de les últimes 48 hores.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.