5.3 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu d'una PCR

Cribratge massiu a tres centres educatius de Lloret de Mar

Entre avui i demà es faran més de 2.400 PCR tant a l'alumnat com al personal docent, administratiu, de consergeria, de neteja i de menjador de l'Institut Escola Lloret de Mar, l'Àngels Alemany i el Rocagrossa.

Imatge d'arxiu d'una PCR

Darreres Notícies

Cribrartge massiu a tres centres educatius de Lloret de Mar. Són l’Institut Escola Lloret de Mar, l’Àngels Alemany i el Rocagrossa. Entre avui i demà, es farà la PCR tant a l’alumnat, com professorat, personal administratiu, conserges, personal de neteja i de menjador; en total, més de 2.400 tests.

Els Departament d’Educació i de Salut de la Generalitat han decidit fer el cribratge massiu en aquests tres centres perquè és on s’han detectat més grups bombolla confinats. El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, ha explicat que se li farà la PCR a “tothom que hagi posat un peu en algun d’aquests centres”.

“Aquesta darrera setmana ha tornat a pujar el nombre de grups confinats i ens hem situat en un número semblant als del març del 2020”

Albert Ferràndez

Segons el regidor, fins ara les persones que havien donat positiu en centres educatius s’havien contagiat a l’exterior. El problema és que les últimes setmanes s’han detectat contagis interns.

“Si quan un alumne dona positiu i cribres tot el grup bombolla ningú més dona positiu, vol dir que no ho ha agafat dins del centre”

Albert Ferràndez

El regidor ha matisat que la situació és complicada a tot el municipi de Lloret en general, no només als centres educatius.

“Ara mateix tenim les dades força altes a nivell de municipi i, al final, els centres educatius són un reflex de la societat”

Albert Ferràndez

En aquest sentit, Albert Ferràndez envia un missatge d’alerta a la població perquè ningú no es relaxi, ja que, malgrat la sensació que tenim de “fals control”, la pandèmia està en un punt alt i cal seguir aplicant totes les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis.

“Arriba el bon temps, la gent es comença a vacunar i tenim aquesta sensació de fals control i realment estem en un punt alt de la pandèmia”

Albert Ferràndez

Tot i que la prova és voluntària, des de l’Ajuntament es demana a tothom que se la faci per detectar possibles positius, especialment de cara a Setmana Santa.

En aquest sentit, el regidor matisa que fer el cribratge no implica que tothom s’hagi de quedar confinat. Això sí, en cas que es trobin positius, hauran de fer la quarantena ells i els contactes estrets de les últimes 48 hores.

spot_img

El + Vist