20.6 C
Lloret de Mar
Una veÏna de Girona, fent-se el frotis nasal per a la PCR el passat 29 dabril (ACN).

Cribratge massiu, aquest dijous i divendres, al Teatre de Lloret

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la població perquè hi participi, ja que l'automostra nasal és una eina segura, ràpida i de fàcil utilització.

Una veÏna de Girona, fent-se el frotis nasal per a la PCR el passat 29 dabril (ACN).

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Cribratge massiu, aquest dijous i divendres, a Lloret de Mar. El Departament de Salut de la Generalitat preveu fer un cribratge amb PCRs d’automostra nasal. De fet, la setmana passada va començar la prova a la ciutat de Girona i la intenció és estrendre-la aquesta setmana a Lloret i Roses.

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la població perquè hi participi, ja que que l’automostra nasal és una eina segura, ràpida i de fàcil utilització. El cribratge és una nova estratègia per detectar persones asimptomàtiques que siguin positives i tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19, segons explica Jennifer Pérez, regidora de Salut Pública.

cribatge massiu lloret de mar covid 19

La voluntat és convocar el 100% de la població durant els dos dies de cribratge massiu, que es farà al ‘hall’ del Teatre municipal. Salut convocarà 20.000 persones dijous i 20.000 més de cara a divendres. Es recomana als veïns que es descarreguin l’aplicació ‘La Meva Salut‘ per poder estar en permanent comunicació amb el departament.

Jennifer Pérez afegeix que les persones no residents també s’hi poden presentar. I recorda que aquest dilluns continua la vacunació a la Casa de la Cultura per als veïns de 79 anys en avall, en concret, per donar la 1a dosi de la Pfizer.

vaunacio

La PCR d’automostra nasal és una prova oberta a tota la població d’entre 16 i 60 anys que no tinguin cap símptoma de coronavirus, que no l’hagin tingut en els últims tres mesos i que no hagin estat vacunats. Els que vulguin participar-hi rebran un paquet d’automostra i cadascú decidirà si fer-se-la en aquell moment o emportar-se el paquet a casa i tornar la mostra. Això sí, els que es facin la mostra a casa, cal que l’entreguin com a molt tard mitja hora després d’haver-se-la fet.

Les persones que hi participin podran consultar el resultat de la PCR a ‘La Meva Salut’ entre 48 i 72 hores després de la recollida de cada mostra. Si el resultat és positiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica contactarà amb el pacient per comunicar-li l’aïllament pertinent i també fer l’estudi de contactes. Els que surtin negatiu podran repetir la mostra cada quinze dies mentre duri el cribratge al territori.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.