9.1 C
Lloret de Mar

Crida per revertir la situació “crítica” de les reserves de sang a Catalunya

La propera campanya de donació a Lloret arriba els dies 19 i 20 de gener, al centre cívic del Rieral i al Teatre.

Donació de sang al Rieral, al 2021
Donació de sang al Rieral, al 2021

Darreres Notícies

Situació crítica de les reserves de sang a Catalunya. Hem començat l’any amb reserves només per a 5 dies, quan la situació òptima serien 8 o 9 dies de reserves, mentre les necessitats als hospitals continuen.

servicios profesionales jimenez

Per contribuir amb les donacions, el Banc de Sang i Teixits duu a terme campanyes arreu del territori. La propera a Lloret arriba la setmana vinent: els dies 19 i 20 de gener, als llocs i horaris habituals, tant al centre cívic del Rieral com al Teatre, amb la col·laboració dels alumnes de la Immaculada Concepció.

CA4 DMT6 APS mcas lloret CA 2 1

A banda d’això, aquest divendres, 13 de gener, es posa en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya. L’objectiu és remuntar les donacions i restablir les reserves de sang afectades per les festes de Nadal, i aquest any, especialment, per l’augment de casos de grip.

Meritxell Casacuberta, del Banc de Sang i Teixits de Girona, afegeix que “també ens afecta que no hi ha relleu generacional, es jubilen els donants de 70 anys i no arribem a la franja dels 18 als 35 anys”.

Per trencar aquesta tendència a la baixa i animar més persones a donar sang, durant la setmana del 13 al 20 de gener s’espera que més de 10.000 persones vinguin a donar als hospitals catalans i a les campanyes mòbils repartides pel territori.

spot_img

El + Vist