19 C
Lloret de Mar
'Els elefants', obra de 1948 de Salvador Dalí.

Dalí inspira els artesans lloretencs Joan Fradera i Anna Maria Retamero

Venen els seus elefants surrealistes i altres creacions escultòriques a l'Espai d'Art de l'Hotel Acapulco, entre altres indrets.

'Els elefants', obra de 1948 de Salvador Dalí.

Darreres Notícies

Els elefants de Dalí tenen les cames primes i molt llargues. És un animal que està molt present a les obres del reconegut pintor; de fet, es consideren una de les icones de l’artista.

Coneixedors d’això, els lloretencs Joan Fradera i Anna Maria Retamero fa temps que van decidir crear elefants dalinians en miniatura. Ells tenen la patent d’aquests petits animals de ceràmica que es poden comprar en diferents locals arreu de Catalunya. Un d’aquests locals és el nou Espai d’Art de l’Hotel Acapulco

Un dels dos artistes artesans, en Joan Fradera, explica que fa temps que s’hi dediquen i que tot va començar amb el dibuix i després van fer servir la mateixa tècnica per passar a l’escultura.

En Joan Fradera argumenta que recreen els elefants d’en Dalí perquè és un artista que sempre els ha agradat i perquè és del territori. I que fan altres peces, com dracs i rellotges, totes de caire surrealista.

Els elefants surrealistes, i altres creacions com cavalls, compten amb el segell Empremtes de Catalunya. Es tracta d’unes de les peces de més èxit dins d’un catàleg integrat per més de 1.200 articles creats per un centenar d’artesans i empreses artesanes.

spot_img

El + Vist