18.2 C
Lloret de Mar

‘De la insubmissió a la independència’

Aquest és el títol de la xerrada que Pepe Beunza oferirà demà a Lloret de Mar. Beunza és el primer objector de consciència al servei militar espanyol, que va reivindicar un canvi social per motius polítics. Un gest que a principis dels anys ’70 el va portar a la presó durant dos anys i a […]

Pepe Beunza el 2002 fotografiat per Quique García
Pepe Beunza el 2002 fotografiat per Quique García

Darreres Notícies

Aquest és el títol de la xerrada que Pepe Beunza oferirà demà a Lloret de Mar. Beunza és el primer objector de consciència al servei militar espanyol, que va reivindicar un canvi social per motius polítics. Un gest que a principis dels anys ’70 el va portar a la presó durant dos anys i a passar quinze mesos en un batalló de càstig al Sahara. Beunza conclou que tot plegat va “valer la pena”.

Quan Beunza es va negar a incorporar-se a la ‘mili’, va ser un fet insòlit. Tothom la feia aleshores i ell va ser el primer de molts objectors i de molts altres insubmisos. Argumenta que “el camí de la guerra no resol res”. Afegeix que l’espècie humana ha nascut per ser feliç i no per destruir el món que l’envolta.

D’això parlarà en la xerrada de demà a la vila, així com de la lluita pel desarmament i d’assolir la independència de Catalunya per motius i vies pacífiques.

La Plataforma per la Pau ha convidat Pepe Beunza, nascut a Jaén i resident de Catalunya des de fa dècades, a oferir demà dijous una xerrada a la sala polivalent de la Biblioteca. Començarà a les 8 del vespre.

spot_img

El + Vist