18 C
Lloret de Mar

Doble sessió plenària a Lloret de Mar: una ordinària (17 hores) i una extraordinària (23 hores)

El ple extraordinari és el demanat per l'oposició per reprovar la gestió de l'alcalde i part l'equip de govern pel que fa als pressupostos i les ordenances fiscals.

L'últim ple municipal
L'últim ple municipal

Darreres Notícies

Aquest dilluns, 27 de gener, hi ha dos plens. El primer és ordinari, amb 18 punts en l’ordre del dia, i començarà a les cinc de la tarda. Mentre que el segon és el ple extraordinari que va demanar l’oposició en bloc per reprovar l’alcalde i part l’equip de govern en la gestió dels pressupostos i ordenances. Opinen que tot plegat farà incrementar la pressió fiscal cap els veïns. La previsió és que aquest plenari comenci a les onze de la nit.

servicios profesionales jimenez

Avancem uns quants continguts de la sessió ordinària. A més d’aprovar el pla local de Joventut de Lloret fins a l’any 2023 i el codi ètic i de bon govern de l’Ajuntament, el ple inclou fins a sis mocions.

Dues són de contingut polític, presentades respectivament per Junts per Lloret i ERC. La de Junts per Lloret demana el rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central sobre el president Quim Torra i Oriol Junqueras, tal com ha explicat el regidor Jordi Sais, que creu que la decisió de la JEC va en contra dels principis democràtics bàsics i de les resolucions dels tribunals europeus, que han reconegut els drets dels polítics independentistes.

Quim Torra i Oriol Junqueras (ACM)

La moció que presenta ERC reclama la nul·litat de la sentència del procés i la llibertat immediata de Junqueras i de la resta de polítics presos. El regidor Jordi Orobitg apunta que la moció s’hauria d’haver debatut fa setmanes, però critica que l’Ajuntament convoqués un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals, segons Orobitg, per evitar que hi hagués una participació activa de la ciutadania i això va fer que no es poguessin debatre mocions i, per tant, la proposta arriba descontextualitzada. Tot i així, volen que es debati i esperen rebre el suport necessari perquè prosperi.

Des de Lloret en Comú presenten una moció que demana que s’ampliï la zona protegida del Massís de l’Ardenya-Cadiretes. Segons el regidor Miguel Gracia, la demanda va en consonància amb la Llei d’emergència climàtica aprovada al Parlament de Catalunya.

Massís de Cadiretes (Wikiloc)

Força Lloret, per la seva banda, proposa la creació del l’any temàtic cultural de Lloret. La regidora Lluïsa Baltrons ha exposat que la intenció és que el primer any es dediqui a la figura del doctor Ernest Adler. 

Doctor Ernest Adler (Arxiu Municipal de Lloret)

Ciutadans presenta dues mocions, que demanen la recuperació del trenet turístic i sobre la manca de transparència en l’augment de l’IBI. Afirmen que pujarà un 6%.

El ple ordinari d’aquest dilluns començarà abans de l’habitual: a les cinc de la tarda. L’extraordinari, a les onze de la nit. Els podreu seguir en directe a través de la ràdio, internet i xarxes socials de l’emissora.

spot_img

El + Vist