26.6 C
Lloret de Mar
Les professores de l'Oficina de Català també han votat

Dues concentracions han commemorat l’1-O a Lloret de Mar aquest dilluns

ERC i PDeCAT han fet una votació simbòlica a la plaça de la Vila, mentre que el CDR i l'ANC s'han concentrat davant de la Casa de la Cultura, un dels punts de votació de l'1-O.

Les professores de l'Oficina de Català també han votat

Darreres Notícies

Un centenar de veïns de Lloret han votat de manera simbòlica, aquest migdia, per commemorar l’1-O. Convocats per ERC i el PDeCAT, s’han concentrat a la plaça de la Vila i han dipositat la seva papereta en una de les urnes que hi va haver al referèndum de l’any passat. Paral·lelament, a la mateixa hora una seixantena de persones s’han trobat a la plaça Pere Torrent per commemorar, també, l’1 d’octubre.

Des de la plaça de la Vila, l’alcalde, Jaume Dulsat, creu que és necessari recordar el que segurament va ser l’acte més importants per a la democràcia col·lectiva a Catalunya. Després del seu vot, han votat diversos regidors d’ERC i PDeCAT i tots els veïns que hi havia concentrats, que amb aquest acte han reivindicat el resultat del referèndum i han rebutjat la repressió policial que hi va haver.

L’alcalde votant

Precisament, sobre l’actuació policial s’ha manifestat avui la portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, que ha lloat la feina de la Guàrdia Civil i ha assegurat que aquell dia es van difondre imatges falses arreu del món. A la ràdio hem recollit les declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Jordi Orobitg votant

Les declaracions arriben per part del PSOE, mentre que l’1-O del 2017 el govern estava en mans del PP. En aquest sentit, el portaveu d’ERC a Lloret, Jordi Orobitg, lamenta que la crosta nacionalista espanyola sempre sigui la mateixa i critica la manca de democràcia a l’Estat espanyol.

Jordi Orobitg ha fet una crida a la cohesió de tots els sectors independentistes, deixant de banda formacions polítics i entitats. I ha lamentat que a Lloret no s’hagi pogut fer un acte unitari, ja que a la mateixa hora, a les dotze del migdia, s’han concentrat una seixantena de persones a la plaça Pere Torrent, convocades pel CDR amb el suport de l’ANC. Orobitg ha matisat que ERC ha fet la convocatòria en veure que no hi havia cap acte previst a la vila, mentre que el CDR ha convocat més tard.

Veïns votant simbòlicament

A la plaça Pere Torrent, hi havia Anna Maria Boix, de l’ANC, que ha reivindicat, un cop més, el resultat del referèndum sobre la independència de Catalunya. I, igual que Jordi Orobitg, Anna Maria Boix insta a tot el poble a mobilitzar-se de manera unitària.

La concentració a la plaça Pere Torrent

Des del CDR, ha parlat en Joan, que ha posat en relleu l’apoderament popular de la població ara fa un any, que va permetre celebrar el referèndum. La concentració del CDR i l’ANC, que alguns han complementat amb una marxa fins a la plaça de la Vila, s’ha convocat davant de la Casa de la Cultura, perquè va ser un dels punts de votació del referèndum.

Llaços a la Casa de la Cultura
spot_img

El + Vist