5.1 C
Lloret de Mar
Roda de premsa per fer una crida per trobar voluntariat (Banc dels Aliments)

El Banc dels Aliments de Girona necessita 1.500 voluntaris per al Gran Recapte

La campanya es farà del 19 al 27 de novembre i, com l'any passat, es farà a través de donacions econòmiques virtuals.

Roda de premsa per fer una crida per trobar voluntariat (Banc dels Aliments)

Darreres Notícies

El Banc dels Aliments de Girona fa una crida per trobar nous voluntaris per al Gran Recapte, que es farà del 19 al 27 de novembre, a través de donacions virtuals.

El Gran Recapte arriba a la 13a edició, impulsat pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. Com l’any passat, tornarà a ser de naturalesa digital, és a dir, en lloc de fer una recollida física d’aliments als supermercats, les persones que vulguin col·laborar-hi faran donacions econòmiques virtuals.

Així doncs, tal com explica el vicepresident del Banc dels Aliments de Girona, Joan Jorba, la tasca del voluntariat serà diferent a l’habitual.

“Els voluntaris hauran de fer acte de presència i animar o convidar a la gent a col·laborar amb una donació econòmica”

Joan Jorba

El nou model digital del Gran Recapte facilita molt la feina del Banc dels Aliments. Es va impulsar l’any passat, en plena pandèmia, però la intenció és mantenir-lo en el futur. A més, també s’ha creat una aplicació de telèfon mòbil que permetrà que, a banda dels grans supermercats, també hi col·laborin les botigues petites d’alimentació.

Voluntàries del Gran Recapte (Banc dels Aliments)
Voluntàries del Gran Recapte (Banc dels Aliments)

Arran de la crisi sanitària, social i econòmica del coronavirus, els Bancs dels Aliments han hagut d’afrontar un augment exponencial de la demanda d’aliments i el nombre de persones receptores s’ha incrementat un 30% des del gener del 2020.

A les comarques gironines, abans s’atenien unes 32.000 persones, mentre que ara en són 46.000. Una xifra que, per ara, segueix creixent.

“La demanda segueix creixent i aquest gran recapte fa molta falta, és imprescindible per poder donar resposta a la gran quantitat de demanda social d’aliments que existeix”

Joan Jorba

Arreu de la província gironina, fan falta uns 1.500 voluntaris. Les persones interessades, poden inscriure’s a través de la pàgina web del Gran Recapte. L’únic requisit és ser major de 16 anys.

spot_img

El + Vist