14.3 C
Blanes
Un dels miradors del camí de ronda entre Lloret i Fenals

El camí de ronda entre Lloret i Fenals s’obre aquest diumenge, a la Marxa de les Platges

L'alcalde, Adrià Lamelas, considera de rebut que el Xino-Xano sigui qui estreni aquest tram del camí.

Un dels miradors del camí de ronda entre Lloret i Fenals

Darreres Notícies

El camí de ronda entre Lloret i Fenals s’obrirà al públic aquest diumenge, coincidint amb la Marxa de les Platges del Xino-Xano. Així ho ha anunciat avui l’alcalde, Adrià Lamelas, que és conscient que hi ha moltes ganes d’obrir aquest tram.

Abans, aquest divendres al migdia, es farà una inauguració institucional. Però l’alcalde considera que és de rebut que els encarregats d’estrenar-lo siguin els membres del Xino-Xano, amb una caminada tan tradicional com és, precisament, la de les Platges.

“Creiem molt oportú que sigui el moment d’obrir-lo oficialment i que tota la gent que acompanyi el Xino-Xano pugui gaudir-lo de primera mà”

Adrià Lamelas

Adrià Lamelas assegura que el resultat final és excel·lent.

 “La veritat és que ha quedat molt bé, estic molt content, ha quedat, com la resta de camí de ronda, molt naturalitzat, molt integrat a l’entorn, amb unes vistes úniques”

Adrià Lamelas

El camí de ronda de Lloret a Fenals té una longitud de 1.310 metres i una amplada de pas superior al metre i mig en gairebé la totalitat del recorregut. El punt més elevat del trajecte correspon a la zona del Castell de Sant Joan, a uns 60 metres sobre el nivell del mar.

cami ronda Fenals
Un dels miradors al camí de ronda fins a Fenals

El temps de recorregut mitjà entre Lloret i Fenals es calcula que són uns 25 minuts, tot i que el passeig es pot allargar amb els 19 miradors que es troben pel camí.  

Com diem, els primers en estrenar-lo seran els participants a la Marxa de les Platges del Xino-Xano. Per a l’entitat, tal com reconeix Carles Carbonell, és tot un honor.

“És un honor, de fet és una de les velles reivindicacions que teníem al Xino-Xano, i crec que serà un al·licient més per a tots els participants”

Carles Carbonell

A més a més, la caminada també coincideix amb el tancament del passeig marítim en el marc de la prova pilot del projecte Lloret Batega.

“Sobretot en el moment en què passi el gruix de gent, no caldrà que vagin esquivant la gent que passa pel passeig, sinó que podran passar per allà on vulguin”

Carles Carbonell
platges 2022 (2)
Caminada de les Platges de l’any passat, en el seu pas pel passeig

Com a novetat d’aquest any, es recupera l’arribada a la platja de Santa Cristina, on hi haurà una sardinada popular i un servei de busos llançadora per tornar els participants cap al centre.

“Creiem que s’ha d’arribar a Santa Cristina, perquè la costa lloretenca s’acaba allà i tenim lligats autocars llançadora, que aniran tornant la gent des de Santa Cristina”

Carles Carbonell

Sí que es manté, igual que l’any passat, la sortida des de Sa Caleta. La convocatòria és a les vuit del matí i els dorsals es poden comprar fins aquest divendres, al Puntet o bé en línia, per un cost de 10 euros; mentre que el mateix dia de la marxa, a la sortida, costaran 15 euros. Com és habitual, es regalarà una samarreta a tots els participants.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist