15.8 C
Lloret de Mar

El cap del parc de bombers de Lloret, a favor del nou pla operatiu i de millora de la Regió d’Emergències de Girona

El cap del parc de Bombers de Lloret i responsable del de Sant Feliu de Buixalleu, Lluís Alfonsín, afirma que a nivell operatiu i "organitzatiu" la mesura és "molt positiva".

El parc de bombers de Girona, ahir (ACN)
El parc de bombers de Girona, ahir (ACN)

Darreres Notícies

Sensacions diverses entre els bombers dels tres parcs gironins que es reconverteixen. D’una banda hi ha malestar: els efectius que s’hauran de reubicar i el sindicat CCOO critiquen que la mesura s’ha pres d’esquena a ells i que anirà en detriment del temps de resposta davant incendis i emergències. D’altra banda, hi ha qui opina que a nivell operatiu i “organitzatiu” la mesura és “molt positiva”, com per exemple el cap del parc de bombers de Lloret.

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el nou pla operatiu i de millora de la Regió d’Emergències de Girona genera discrepàncies, tant dins del cos com entre ajuntaments. Hi ha qui el veu bé, perquè suposa reforçar parcs i incrementar els efectius, però també hi ha qui el critica. No només per la reconversió dels parcs de la Jonquera (Alt Empordà), Calonge (Baix Empordà) i Sant Feliu de Buixalleu (Selva), sinó també per les formes com el Departament ho ha comunicat.

El cap del parc de Bombers de Lloret de Mar (Selva) i responsable del de Sant Feliu de Buixalleu, Lluís Alfonsín, afirma que a nivell operatiu i “organitzatiu” la mesura és “molt positiva”.

Lluís Alfonsín, en una entrevista a la ràdio el 2018
Lluís Alfonsín, en una entrevista el 2018

Alfonsín ha afegit que “s’augmenten els efectius dels parcs que tenien un major nombre de sortides i mancances de personal”; a més, “guanyaran en seguretat“.

“S’ha pres una decisió molt positiva per a l’organització i, al final, donem un servei al ciutadà”

Lluís Alfonsín

Malgrat això, Alfonsín sí que admet que la reestructuració dels tres parcs tindrà “conseqüències” a nivell personal entre els efectius que hi treballen, perquè hi ha bombers que potser viuen a mitja hora i ara hauran d’anar més lluny. Tot i així, opina que s’ha pres una decisió que és molt positiva i, al final, l’objectiu és donar un servei al ciutadà i més seguretat als Bombers.

Els qui més positivament valoren la reestructuració, però, són els bombers parc de Girona. Fa anys que es queixaven de mancances, entre les quals manca d’efectius, i ara han vist atesa una “reivindicació històrica”.

spot_img

El + Vist