15.1 C
Lloret de Mar

El Casinet donarà a conèixer la cuina al convent dels dominics durant el Barroc

Ho farà demà divendres amb una xerrada a les 20 hores, que anirà a càrrec del filòleg català Pep Vila, membre de l’Institut d’Estudis Gironins, entre altres coses.

Pep Vila
Pep Vila

Darreres Notícies

La cuina al convent dels dominics durant el Barroc al llarg del segle XVI. És el tema que centrarà la xerrada programada pel Club Marina Casinet aquest divendres. El ponent serà Pep Vila, membre de l’Institut d’Estudis Gironins, llicenciat en Filologia Catalana, investigador privat i estudiós de teatre i literatura catalanes, entre d’altres. Es tracta de tot un expert en el temps del Barroc i en la cuina que s’elaborava als convents, en concret, als dels dominics. Ell mateix assegura que el tema és molt interessant per diferents motius: antropològic, científic i gastronòmic.

Sobre els aliments que s’utilitzaven en aquella època, Pep Vila en destacarà diferents aspectes, per exemple que sovint menjaven fruita com a primer plat perquè consideraven que preparava l’estómac. A banda de repassar els aliments que utilitzaven i els plats que cuinaven en aquella època, però, el ponent també explicarà algunes anècdotes, com ara que no hi havia forquilles.

La xerrada amb Pep Vila es farà aquest divendres, a les vuit del vespre, al Club Marina Casinet.

De cara a diumenge, el Casinet se’n va d’excursió a Sitges, amb motiu de l’Any Ramon Casas, que va ser un pintor cèlebre pels seus retrats i caricatures de l’elit social, intel•lectual, econòmica i política de Barcelona, Madrid i París. L’entitat lloretenca visitarà el museu del Cau Ferrat, on hi ha muntada una exposició sobre Casas. Això, però, serà a la tarda; abans, aprofitaran per fer una visita a Sitges i dinar plegats.

Tal com ha explicat Joan Domènech, la previsió del Casinet és ser a Sitges a les onze del matí.

spot_img

El + Vist