14.9 C
Lloret de Mar

El cicle ‘Lloret Radical Poesia’ comença aquest dissabte amb el recital de Carles Rebassa

El cicle, organitzat per la Biblioteca i la lloretenca Neus Dalmau, comptarà amb un total de sis sessions obertes a tothom.

Carles Rebassa
Carles Rebassa

Darreres Notícies

Aquest dissabte comença el Lloret Radical Poesia, un cicle dedicat al gènere poètic que comptarà amb la participació de sis rapsodes fins al mes d’abril.

servicios profesionales jimenez

La directora de la Biblioteca, Hermínia Marco, argumenta que el nom prové de “l’aposta radical de la biblioteca per la poesia” i perquè “els autors rapsodes que vindran pretenen ser poetes radicals en el bon sentit de la paraula, en el sentit d’anar a l’arrel de la poesia i potser donar-li un parell de sacsejades per anar a allò que fa de la poesia un art radical”.

Neus Dalmau (Twitter)

El Lloret Radical Poesia commemora el Dia Internacional de la Poesia, que se celebra el 21 de març. Tot i que la Biblioteca coorganitza el cicle i serà l’espai que acollirà les sessions, la idea original prové de l’artista lloretenca Neus Dalmau.

Per a la primera sessió, aquest dissabte, s’ha convidat el poeta Carles Rebassa, que presentarà Sons bruts, obra amb la qual va rebre el 60è premi Carles Riba de poesia el desembre passat. Però el Carles Riba no és el primer premi que reconeix la literatura de Rebassa: l’escriptor mallorquí va guanyar el premi Ausiàs March de poesia per Els joves i les vídues el 2006; i el 2017, amb Eren ells, la seva primera obra de narrativa, va obtenir el premi Ciutat de Barcelona i el Ciutat de Tarragona Pin i Soler. Segons el poeta, els 68 sonets que configuren Sons bruts van néixer d’un “desamor terrible i dolorós”.

La resta de jornades comptaran amb artistes com Dolors Miquel, Josep Pedrals, Enric Casassas, Vicenç Altaió, Oriol Sauleda i la mateixa Neus Dalmau. Tots els rapsodes recitaran els poemes de la seva última obra publicada.

La intenció era tancar el cicle amb el que s’anomena un Hapenning de 24 hores: un dia obert a tothom dedicat a l’expressió artística en general. Estava programat per al 27 d’abril, però la coincidència amb les eleccions generals ha obligat a suspendre l’activitat. De moment, no s’ha trobat cap altra data possible, però la directora de la Biblioteca espera poder-lo fer més endavant.

Els recitals es faran en dissabte, excepte el del dijous 22 de març. Sempre a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca i amb les portes obertes a tothom.

spot_img

El + Vist