7 C
Lloret de Mar

El Club Marina Casinet obre la temporada amb una xerrada sobre el dopatge en el món de l’esport

Es farà demà al vespre, a les 20 hores, i la ponent serà la doctora lloretenca Maria Josep Martí, que va fer controls antidopatge als Jocs de Tòquio i Barcelona.

Maria Josep Martí, als Jocs Olímpics de Tòquio
Maria Josep Martí, als Jocs Olímpics de Tòquio

Darreres Notícies

Una xerrada sobre el dopatge en el món de l’esport obrirà aquesta temporada d’activitats del Club Marina Casinet. Serà demà al vespre i anirà a càrrec de la doctora lloretenca Maria Josep Martí, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport.

La seva intenció és explicar què s’entén per dopatge i tots els matisos que hi ha, a banda d’exposar les regles del joc, que assegura que són molt clares. Donarà detalls com per exemple que els esportistes de més alt rendiment han d’estar localitzables per a possibles controls o que si es prenen alguna cosa receptada per metges cal fer una petició especial a l’organització antidopatge.

“Els esportistes que tenen molt alt nivell han d’estar localitzats i han de tenir una hora en què se’ls pugui trobar, mentre que els que no tenen tant nivell no cal que facin aquestes localitzacions tan precises”

Maria Josep Martí

Maria Josep Martí va ser, l’any passat, una de les encarregades de fer els controls antidopatge als esportistes dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio. Va estar fent la mateixa tasca al 1992, als Jocs de Barcelona. És una vessant de la seva feina que li agrada i tornarà a fer la sol·licitud per poder estar als Jocs de París del 2024.

Per la seva experiència, reconeix que les temptacions de prendre alguna cosa que els permeti millorar una mica hi són sovint entre els esportistes que pateixen un elevat grau d’exigència.  

“La temptació sempre hi és, tots som humans, i la diferència entre el primer i el segon és una línia tan feble que a vegades hi ha temptacions”

Maria Josep Martí

La lloretenca –que actualment dirigeix la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Palamós- també té l’especialitat d’osteopatia i ha estat metge del Paris Dakar, quan es feia a l’Àfrica, i del Camel Trophy.

La conferència sobre el dopatge amb Maria Josep Martí es farà demà divendres, a les vuit del vespre, al Club Marina Casinet. L’acte estava previst l’any passat però finalment no es va poder dur a terme.

spot_img

El + Vist