19.2 C
Lloret de Mar

El cribratge amb PCR d’automostra nasal comença avui a Tossa de Mar

A Lloret de Mar el cribratge està previst tant aquest dijous com divendres al Teatre Municipal. L’horari serà al matí i a la tarda: de 10 a 14h i de 15 a 19h.

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Avui es duu a terme a la població veïna de Tossa de Mar els cribratges amb PCR d’automostra nasal per part de Salut. Qui ho vulgui, pot recollir els tests a davant del Casal del Jubilat. A Roses, és dimecres i dijous, mentre que a Lloret de Mar el cribratge està previst tant aquest dijous com divendres al Teatre Municipal. L’horari serà al matí i a la tarda: de 10 a 14h i de 15 a 19h. L’objectiu és detectar persones asimptomàtics.

Les PCR d’automostra nasal, que van començar la setmana passada a Girona, es dirigeixen a persones d’entre 16 i 60 anys, que no hagin passat la covid-19 en els darrers tres mesos i que no tinguin la pauta de vacunació completada.

cribatge massiu lloret de mar covid 19

Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre les 48 i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.

Segons Salut, la tria dels territoris on es fan aquests cribratges s’ha fet seguint criteris epidemiològics. A Lloret de Mar el risc de rebrot és de 362,65 i l’Rt se situa a 0,83. L’11,36% de les PCR i tests d’antígens realitzades han fet aflorat positius i s’han detectat 69 casos en la darrera setmana.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.