8.2 C
Blanes
Aula Municipal de Teatre infantil

El FITAG suma 2.500 espectadors en la 20a edició, marcada per la Covid-19

Aquest any s'havia de fer una gran celebració per la 20a edició, però, al final, tal com apunta el director, Martí Peraferrer, el que s’ha de celebrar és que s’hagi pogut fer en temps de pandèmia.

Aula Municipal de Teatre infantil

Darreres Notícies

2.500 espectadors han gaudit de les funcions del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, que acaba de tancar la 20a edició. Una edició que havia de venir acompanyada d’una gran celebració però que, al final, tal com apunta el director, Martí Peraferrer, el que s’ha de celebrar és que s’hagi pogut fer en temps de pandèmia.

Durant cinc dies, el FITAG ha comptat amb 25 funcions, sempre complint de manera estricta totes les mesures de seguretat per la Covid-19. Una fita que ha estat molt complicada, però que Martí Peraferrer assegura que ha valgut la pena.

El responsable del festival assegura que les companyies han quedat molt contentes de poder participar-hi i els agraeix l’esforç en aquests temps tan complicats que vivim. Tot i així, els ha promès convidar-les de nou quan el FITAG pugui recuperar la seva normalitat i tornar a brillar com els últims anys.

I és que en les últimes edicions, el festival al voltant dels 14.000 espectadors, mentre que aquest any n’han estat 2.500. També s’han reduït dràsticament les companyies estrangeres fins al punt que només n’hi havia una d’Andorra i una d’Argentina, que precisament va actuar a Lloret.

Es tracta de l’espectacle DALL’ALTRA (Parte del Mar), de la companyia Karmate, que va arribar a la vila en el marc del programa FITAG Municipis. A més, Lloret de Mar ha estat representat en el festival per la companyia local Muekka, que ha portat a Girona l’obra No t’ho callis, i per l’Aula Municipal de Teatre, tant d’adults amb Universos paral·lels, com la infantil amb Quadres amb vida.

‘Universos paral·lels’ de l’Aula Municipal de Teatre d’adults (TV Girona)

Martí Peraferrer es mostra molt agraït del suport que rep cada any de Lloret i especialment aquest any tan difícil. També en fa valoracions positives el regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert.

Recordem que el FITAG va néixer d’una manera molt modesta i amb el pas dels anys s’ha consolidat com un referent en l’àmbit internacional per a totes les persones que, des del món amateur, pugen a dalt d’un escenari.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist