27.2 C
Lloret de Mar
El llaç pintat de blau, aquest matí

El llaç de la rotonda de l’avinguda Vila de Blanes és blau pel Dia Universal del Nen

Es commemora avui, 20 de novembre, amb l'objectiu de recordar la situació dels infants més desfavorits.

El llaç pintat de blau, aquest matí

Darreres Notícies

Des d’ahir, el llaç de la rotonda de l’avinguda Vila de Blanes és de color blau, dedicat al Dia Universal del Nen, que se celebra avui, 20 de novembre. És una jornada en què es vol recordar la situació dels infants més desfavorits.

A més, també es pretén conscienciar sobre la necessitat de mantenir els drets que tenen els nens i nenes del món: salut, educació i protecció, amb independència del seu lloc de naixement. La celebració d’aquest Dia Universal del Nen també serveix per fer una crida mundial i intentar millorar la seva situació, per tal que aquests infants puguin tenir un millor futur.

El Dia Universal del Nen és el 20 de novembre, data en què l’Assemblea General de l’ONU va aprovar, l’any 1959, la Declaració dels Drets del Nen. Aquesta, però, no tenia legalment cap caràcter vinculant i no era suficient per protegir els drets de la infància.

Després d’uns anys de negociacions, el 20 de novembre de 1989 es va acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Nen, que és d’obligat compliment per a tots els països que l’han firmat.

spot_img

El + Vist