30.9 C
Lloret de Mar
El llaç de la rotonda, de color vermell.

El llaç de la rotonda de Lloret es pinta de color vermell

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, avui dimecres, 1 de desembre.

El llaç de la rotonda, de color vermell.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha pintat el llaç de la rotonda de la riera de color vermell, amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora avui dimecres, 1 de desembre.

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, i també per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.

https://twitter.com/salutcat/status/1465955674794430465?s=20

Aquest any 2021 fa quaranta anys del primer cas diagnosticat de sida a Catalunya. Actualment hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH al nostre país.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, aquest dimecres s’ha conegut un estudi segons el qual més de la meitat (el 56%) dels catalans que tenen VIH han patit, en algun moment, algun tipus de discriminació pel seu estat serològic.

Segons l’enquesta, elaborada pel Comitè 1 de Desembre, fins a un 87% s’ha sentit discriminat per aquesta o d’altres causes com l’LGTBI-fòbia o el racisme. La immensa majoria, però, 9 de cada 10, no ho ha denunciat. D’entre els que sí que ho han denunciat, 4 de cada 10 expliquen que no s’han sentit atesos correctament.

spot_img

El + Vist