22.2 C
Lloret de Mar
El corrredor lloretenc Dani Cazalla

El lloretenc Dani Cazalla és un dels millors corredors catalans de la cursa Zegama

Es troba en la llista d’esportistes que han fet la cursa, de 42 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu, en menys de quatre hores i mitja.

El corrredor lloretenc Dani Cazalla

Darreres Notícies

Dani Cazalla és un dels millors corredors catalans que han participat a la Zegama – Aizkorri, considerada la cursa de muntanya més important del món.

El periodista Albert Jorquera acaba de publicar la llista d’esportistes que han fet en menys de quatre hores i mitja els 42 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu. Una fita que només s’ha aconseguit una seixantena de vegades (tenint en compte que alguns corredors ho han fet més d’un cop, en total hi ha una quarantena de persones).

Dani Cazalla ho va aconseguir el tercer cop que hi corria, el 2015, quan va fer un temps de 4 hores 24 minuts i va quedar en 30a posició. Aquell any, a més, la prova era Copa del món i Campionat d’Europa individual. Ell mateix explica que és molt complicat aconseguir un dorsal per participar a la Zegama.

“Zegama és una cursa on és molt difícil poder córrer, més que res per trobar la inscripció, perquè es considera la cursa més important del món”

Dani Cazalla

Aquella bona marca li va donar dret de participar a la cursa els dos anys següents, però el primer es va lesionar i el segon va anar a viure a Nova Zelanda. Així que es va quedar sense poder tornar-hi a córrer. No obstant això, segueix entrenant fort i, si algun dia pot tornar a tenir dorsal, espera millorar la seva pròpia marca.

“El nivell que vaig tenir a Zegama aquell any jo crec que el puc aconseguir i millorar i estic entrenant”

Dani Cazalla

Dani Cazalla assegura que és un honor formar part d’aquesta llista i reconeix que la notícia ha estat una injecció d’ànims. Assenyala que “estic lesionat ara mateix, per això va ser un plus d’energia positiva quan vaig veure aquesta notícia”.

Dani Cazalla en una competició.

Tal com ha comentat ell mateix, va quedar segon a una ultra de 75 quilòmetres a Barcelona i aquest any va participar al Campionat d’Espanya d’ultradistància, però no estava en condicions per la lesió. Això sí, a final de temporada espera estar a punt per córrer la Ultra Pirineu.

spot_img

El + Vist